Hlavní obsah

Špión Musil rozebral dánské hokejisty do poslední nitky

QUEBEC

Úlohu zvěda plní v českém týmu asistent František Musil. Díky němu už hokejisté tuší, co je v zahajovacím zápase šampionátu čeká. Poslední přípravný duel Dánů před zahájením mistrovství světa proti Švýcarům (1:5) rozebral Musil do posledního detailu. „Budou bránit ve čtyřech, možná pěti lidech,“ usuzuje český asistent.

Článek

V čem jsou Dánové nebezpeční? „Mají velice silnou přesilovku, kterou hrají celé dvě minuty v takřka stejném složení. Jsou docela šikovní a dokud mají síly, tak i houževnatí,“ vyzvěděl Musil, který čeká, že se první protivník našich hokejistů zakope na modré čáře. „Budou bránit ve čtyřech, možná pěti lidech,“ usuzuje český asistent.

Na posledních šampionátech pod Hadamczikovým vedením měli Češi v zápasech se slabšími soupeři potíže s koncentrací, neubránili se podcenění soka. Před dvěma roky porazilo Česko později sestupující Slovince jen o gól 5:4, před rokem v Moskvě pak podlehlo v osmifinálové skupině Německu 0:2 a mělo veliké potíže projít do čtvrtfinále. „Čím dřív dáme první gól, tím dřív soupeře zlomíme,“ tvrdí trenér Alois Hadamczik.

Češi ve fyzické výhodě 

Českému týmu má kromě zkušeností nahrávat také fyzická převaha. „Dánové nejsou tak velcí. Proto nebudou chtít jen nastřelovat puky, ale zkusí i tvořit hru,“ myslí si Musil. „V přípravě proti Švýcarům se v soubojích moc neprosazovali.“

V dánské sestavě občas narazíte na borce, který hraje ve známém klubu z finské nebo švédské ligy, ale ambice skandinávského mužstva se ubírají hlavně k utkání s Itálií, které určí, zda budou muset Dánové do skupiny o záchranu.

Musil dobře ví, jak je dobrý start do turnaje pro tým důležitý a také ví, že nic než jasnou výhru by český fanoušek nepřijal. „Jejich gólman působil v první třetině docela jistě, ale pak ho puky přestaly trefovat. To bychom taky potřebovali,“ nadhodil Musil.

Reklama

Související témata: