Hlavní obsah

Pro úvodní duel reprezentace na MS s Dány má být v sestavě i bek Židlický

Marek Burkert (Quebec)Sport.czPrávo

Přesun do Quebeku, oficiální focení i první trénink v dějišti mistrovství světa už má český tým za sebou. V pátek od 19 hodin SELČ vstoupí v Pepsi Colisée do turnaje zápasem proti Dánsku. A nic jiného než vítězství favorita si nikdo nepřipouští.

Foto: ČTK/Michal Kamaryt

Trenér Alois Hadamczik (vlevo) hovoří s obráncem Markem Židlickým při tréninku na loňském MS Moskvě - archivní fotografie.

Článek

Ve středu odpoledne Češi sbalili kufry a přesunuli se z montrealského tréninkového kempu do Quebeku. Po příjezdu stihli akreditace i večerní ubytování v hotelu Hilton. „Máme pro sebe celé 23. patro, všechno je v pořádku,“ nestěžoval si asistent Josef Paleček. „Jen se mi zdá, že v lobby je zbytečně velký ruch. Ale s tím blázincem, který byl loni v moskevském hotelu Kosmos, se to srovnávat nedá,“ uznal Paleček. „Kdyžtak si dáme špunty do uší,“ nenechal se znervóznit Patrik Eliáš. „Na přespání je to dobrý,“ pronesl kapitán Tomáš Kaberle.

Ve čtvrtek v půl desáté měl do Quebeku přiletět obránce Nashvillu Marek Židlický. Jeho zařazení do sestavy proti Dánům potvrdil kouč Alois Hadamczik po prvním tréninku. „Mluvili jsme spolu a s velmi vysokou pravděpodobností si Marek zahraje,“ prohlásil trenér, který do boje pošle šest beků a 11 útočníků. „U Irgla s Rolinkem se budou hráči točit,“ řekl Hadamczik.

Páteční rozbruslení vzhledem k brzkému začátku utkání (13 hodin místního času) bylo zrušeno. Na led ale mají dopoledne jít právě Židlický plus sextet, který Hadamczik dosud nezařadil na soupisku: tedy gólman Svoboda, obránci Sičák, Šmíd a trio útočníků Skuhravý, Kumstát, Čermák.

Fotili se s cedulí

Čtvrtečnímu hodinovému tréninku v Pepsi Colisée předcházelo oficiální fotografování, při němž všichni hráči dostali ceduli se svým jménem, kterou během pózování museli držet před sebou.

Pak už se vydali na led, na který si při svém premiérovém tréninku v Quebeku mohutně stěžovali Rusové. Ale Češi byli shovívaví. „Hrál jsem už na horších,“ nebrblal Eliáš. „My máme v Nashvillu jeden z nejhorších ledů v NHL, takže já jsem byl spokojený,“ tvrdil Erat. „Ale snad se to bude zlepšovat,“ připojil se Kaberle. „Už se tu hraje nějaký pátek, ale pro diváky to tu bude dobré,“ zadoufal Erat.

Pravděpodobná sestava ČR proti Dánsku:
Hnilička (Pinc) – Michálek, T. Kaberle, Kuba, Hejda, Židlický, Čáslava – Erat, Krejčí, Eliáš – Vrbata, Hanzal, Fleischmann – Kotalík, Novotný, Klepiš – Irgl, Rolinek.

Reklama

Související témata: