Hlavní obsah

Snaha českého týmu byla zbytečná, Michálek definitivně nepřijede

QUÉBEC

Vedení české hokejové reprezentace se stále snažilo řešit posílení o útočníka Milana Michálka ze San Jose na mistrovství světa v Québeku. Přestože třiadvacetiletý forvard neprošel v klubu lékařskou prohlídkou, generální manažer týmu Zbyněk Kusý stále věřil, že se jej podaří uvolnit. Podle posledních zpráv se však Michálek k reprezentaci skutečně nepřipojí.

Článek

"Dokud nebudeme mluvit s Milanem osobně, tak to ještě chvilku podržíme," tvrdil novinářům Kusý před definitivním uzavřením kádru pro šampionát. Přestože Michálek by i s naraženým ramenem rád do Québeku cestoval, klub jej nepustí. "Snaží se klubu vysvětlit, že by tady chtěl být, ale pravidla, která jsou v NHL nastavená, jsou jasná. Když jejich doktor řekne ne, tak s tím nic neuděláme," podotkl Kusý.

Michálek inkasoval v závěru základní hrací doby nedělního utkání play-off v Dallasu tvrdý zákrok od Brendana Morrowa. Z šestého utkání série druhého kola Stanleyova poháru, pro Sharks posledního v sezóně, poté otřesený český útočník odstoupil a v nastaveném čase už nehrál.

Proti Švýcarům už s Rozsívalem

Před nočním utkáním v osmifinálové skupině E budou na soupisku českého týmu zapsáni útočník Tomáš Plekanec z Montrealu a obránce Michal Rozsíval z New Yorku Rangers.

V poli bude jediné volné místo, na které v Québeku zůstává po odletech útočníků Petra Kumstáta, Leoše Čermáka a obránců Ladislava Šmída s Vladimírem Sičákem jediným čekatelem karlovarský centr Václav Skuhravý. Na soupisce stále není ani třetí gólman Adam Svoboda, jenž tam měl být zařazen před úterním duelem s Itálií, ale po chybě nakonec zařazen nebyl.

Aktuálně se ještě řeší pojistka pro Rozsívala, který přicestoval do dějiště turnaje z New Yorku až dnes ráno a měl by nastoupit ve večerním utkání se Švýcarskem. "Na pojistce se začalo dělat, jakmile prošel prohlídkami v klubu. Doufám, že to během dnešního dne dotáhneme. U nás se sice kvůli svátku nedělá, ale my to řešíme se zajistiteli v zahraničí," dodal Kusý.

Reklama