Hlavní obsah

Defenzíva proti Švédům vyhořela, je to varování před čtvrtfinále

QUÉBEC

Co se týče útočné fáze, patří čeští hokejisté na mistrovství světa v Kanadě k nejlepším týmům. Jenže zároveň byli v osmifinálové fázi turnaje z elitní osmičky po Švédech mužstvem s největším počtem inkasovaných branek. Dost se na tom podepsal poslední zápas skupiny E v Quebeku, který prohráli právě se Švédy 3:5. A obránci včetně brankáře Hniličky si tentokrát pochvalu nezasloužili.

Článek

"Dostáváme laciné góly. Sice dost branek dáváme, ale taky jich příliš mnoho inkasujeme," zlobil se po posledním zápase trenér reprezentace Alois Hadamczik. "Dovolujeme soupeři lehce zakončovat, ten první gól byl úplně zbytečný. Šlo o individuální chyby, které by se v tak důležitém zápase neměly stát. Musíme defenzívu zlepšit," hřímal.

Zcela spokojen zřejmě nebyl ani s výkonem brankáře Milana Hniličky. Po otázce jednoho z novinářů na výkon strážce české branky se kolem kouče rozprostřelo několikavteřinové ticho, teprve pak se okolostojící dočkali odpovědi. "Měl spoustu dobrých zákroků. U některých situací potřeboval více štěstí. Jak jsem říkal, dostáváme hodně gólů," snažil se Hadamczik o diplomatický komentář.

Hnilička nakonec do zápasu nastoupil, ačkoliv se uvažovalo o tom, že by mohl před klíčovým čtvrtfinále odpočívat. "Chtěli jsme postavit co nejsilnější tým, abysme se vyhnuli spekulacím," vysvětlil Hadamczik, jenž možná sáhne ke změnám v sestavě. "Starší hráči sami cítí, že je třeba hru zlepšit. Je třeba být v defenzívě zarputilejší," dodal.

Fleischmann: Únava už se projevuje

Autor jedné z branek proti Švédům Aleš Kotalík se snažil na zápase najít i pozitiva. "Byli jsme sice pořád o krok vzadu, ale za stavu 3:3 byla hra vyrovnaná a my měli šanci to otočit. Jenže pak dal soupeř šťastný gól a při našem závěrečném tlaku trefil prázdnou bránu. Ale je fakt, že jsme dostávali branky z bezprostřední blízkosti, na to se musíme trochu zaměřit, " vykládal hráč Buffala.

"Možná jsme se mohli cítit trochu ukolébaní tím, že máme jisté čtvrtfinále," přidal svůj názor další střelec z posledního zápasu Tomáš Fleischmann. Podle útočníka Washingtonu tým doplatil i na nedisciplinovanost. "Některá vyloučení byla zbytečná. Pokaždé, když jsme vyrovnali, následovalo oslabení, které nás srazilo. Ale hráli jsme více zápasů v několika dnech a únava už se trochu projevuje," tvrdil.

Reklama

Související témata: