Hlavní obsah

Vrbata: Můj gól byl nakonec k ničemu

QUÉBEC

Mohl být hrdinou, jeho elegantně provedený blafák při trestném střílení měl české hokejisty dostat do semifinále. „Padlo to tam, jenže teď je to k ničemu. Porážka hodně bolí, měli jsme tu výborné mužstvo a byli blízko postupu. Vedení 2:1 jsme drželi ještě necelé čtyři minuty před koncem, jenže pak jsme dostali dva náhodné góly a všechno je pryč,“ říkal Radim Vrbata.

Článek

Pátou trefou na turnaji zajistil národnímu tým v 53. minutě vedení, jenže Švédové stihli obrátit výsledek. „Trochu jsem váhal, zda při nájezdu volit své tradiční zakončení, protože švédský náhradník Tellqvist mě dobře zná z Phoenixu a nevěděl jsem, jestli Lundqvistovi neradil. Nakonec jsem si řekl, že když se to povede dobře, nemá gólman šanci. Jenže nic to nevyřešilo,“ říkal s hodně smutným výrazem v očích po zápase.

„Velká škoda, stáli jsme pár minut od semifinále. Klíčové bylo asi oslabení hned z kraje prodloužení. Kluci to sice perfektně odbránili, jenže Švédové udrželi pásmo, my nestačili vystřídat a spadla tam prostě taková haluz,“ litoval Vrbata.

Po obdržené brance v prodloužení mu definitivně došlo, že šance na medaili je pryč. "Zklamáni je veliké, každý si to probírá sám se sebou. Naše generace se teprve asi musí naučit takové zápasy vyhrávat. Teď hodně dlouho nechci o hokeji slyšet,“ přiznal útočník Phoenixu.

Reklama