Hlavní obsah

Byli jsme blízko a pak rozhodne taková haluz, mrzelo hráče

QUÉBEC
Aktualizováno

Ještě necelé čtyři minuty před koncem vedli čeští hokejisté po úspěšném nájezdu Vrbaty nad Švédskem 2:1 a byli blízko postupu do semifinále mistrovství světa. Pak ale nechali hráči neobsazené hráče před brankou a dovolili soupeři po sražení Hniličky vyrovnat. A aby toho nebylo málo, tak v prodloužení za záda českého brankáře proklouzl puk odražený od brusle spoluhráče.

Článek

„Tři minuty nás dělily od toho, abysme přešli do semifinále a pak dostaneme takový dva náhoďáky,“ mrzelo po zápase Radima Vrbatu, který zařídil týmu obrat podařeným trestním střílením, kdy hvězdného brankáře Lundqvista vyšachoval bekhendovým zakončením. „Věřili jsme si, že už to do konce udržíme, říkali jsme si, že musíme hlavně dobře bránit. A pak přišel takovej blbej gól,“ připomněl vyrovnávací branku Zbyněk Michálek.

Musil: Milan prý vyjel z brankoviště

Švédové vyrovnali těsně poté, co Wallin srazil na hranici brankoviště Hniličku a střílející Marcus Nilson měl usnadněnou pozici. „Chtěli jsme, aby se rozhodčí podíval na video, ale on nám řekl, že Milan vyjel z brankoviště a sám tak inicioval kontakt. Pak už nemá cenu se sudím dál diskutovat, stejně už verdikt nezmění. Byl stoprocentně přesvědčený, že má pravdu,“ řekl asistent trenéra František Musil.

„Byly tam nějaké výroky, s kterýma jsme nesouhlasili. Ale svádět to na rozhodčí mi přijde takový blbý,“ odmítal Michálek, že by rozhodčí ovlivnili zápas. „To jsou vždycky jenom ´kdyby´, takové góly prostě bohužel padají. Teď jsme na to zkrátka doplatili my,“ nechtěl se v tom víc pitvat ani autor první české branky Tomáš Rolinek.

Weinhandl: Měli jsme kliku 

V prodloužení přišla další a definitivně poslední tragédie českého týmu. Po vyloučení Erata se muselo mužstvo bránit modrožlutému náporu a když už se konečně útočník Nashvillu vrátil na led, praštil před brankou Weinhandl do puku tak, že se odrazil od brusle obránce Čáslavy a zapadl za Hniličkova záda. „Byl to hodně šťastný gól, hlavně jsem se snažil to nějak trefit. To se prostě občas stává, měli jsme tentokrát kliku,“ řekl švédský útočník po zápase.

„Bylo to pro nás čtyři už dlouhé střídání a už jsme toho všichni měli plný zuby. A když už jsme přestáli ty nejhorší chvíle a skončila přesilovka, tak tam padla takováhle haluz,“ vykládal se sklopeným zrakem Michálek, jenž byl při klíčovém okamžiku na ledě. „Hrozně nás mrzí, že jsme nesplnili cíle, které do nás lidi doma vkládali. Ale věřte, že nás to mrzí dvojnásob,“ dodal sklesle šikovný obránce.

„Odehráli jsme dobrý zápas, jenom jsme ho smolně prohráli. A když se vypadlo, tak se bude tenhle turnaj hodnotit špatně, to je jasné,“ uvědomuje si Rolinek. „Dali jsme do toho všechno, nemáme se zač stydět. Byly chvilky, kdy jsme nehráli, jak jsme si představovali, ale to postihne každý tým. Ta porážka je teď hodně čerstvá, nejradši bych byl někde sám,“ řekl na závěr kapitán reprezentace Tomáš Kaberle.

Reklama

Související témata: