Hlavní obsah

Rusové i bez Ovečkina porazili v generálce na MS Kanadu

QUÉBEC

Generálka hokejových šampionů na domácí mistrovství světa se v pondělí Kanadě nepovedla. V Québeku prohrál tým kouče Kena Hitchcocka 1:4 s Ruskem, ačkoliv soupeř nemohl postavit svoji největší hvězdu Alexandra Ovečkina.

Článek

Kanaďané sice vedli už po 17 sekundách hry, kdy brankáře Alexandra Jerjomenka překonal Brent Burns, ze strany obhájců titulu to ale bylo všechno. Výsledek otočili Maxim Sušinskij, Fjodor Fjodorov, Alexej Těreščenko a v závěru gólem do prázdné branky Sergej Mozjakin.

Rusové se přitom museli v generálce obejít bez Ovečkina, který se sice k týmu již připojil, ale místo na ledě se objevil v době zápasu jen v posilovně. Jeho start v reprezentaci je podmíněn zaplacením pojistky pro případ zranění, kterou zatím Ruská hokejová federace za hráče Washingtonu Capitals nesložila. Má se přitom jednat až o 700 tisíc dolarů.

"Nevím, jak to bude dlouho trvat. Bylo mi ale řečeno, že to na sto procent bude, jen to asi den dva potrvá. Přijel jsem hrát a je jasné, že je to těžká situace, když člověk neví, jestli to půjde, nebo ne. Nezbývá mi než čekat," řekl Ovečkin.

Kanada - Rusko 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Branky: 1. Burns - 8. Sušinskij, 27. F. Fjodorov, 35. Těreščenko, 59. Mozjakin.

Reklama

Související témata: