Hlavní obsah

Trenér Američanů Tortorella: Rozhodčí by měl navštívit doktora

HALIFAX

Finský hokejový výběr na mistrovství světa prohrával v osmifinále s Američany na začátku třetí části 0:2, nakonec svěřenci Douga Sheddena zvítězili 3:2. K obratu je nastartovala branka Villeho Koistinena, která však byla uznána neprávem - puk se do branky dostal boční síťkou. Na vině je videorozhodčí, který branku uznal. „Na co se tam krucinál díval,“ zlobil se kouč USA John Tortorella.

Článek

Po bezbrankové první třetině otevřel ve 22. minutě skóre zápasu obránce Tom Gilbert, v závěru prostřední části náskok zvyšoval Phil Kessel. Vše směřovalo k pohodové výhře zámořského týmu.

Tři minuty po zahájení třetí části se ale Finové nadechli k obratu, pomohla jim k tomu ale nevídaná chyba rozhodčích. Při přesilovce 5 na 3 vystřelil Ville Koistinen a zvedl ruce na znamení radosti. Hlavní rozhodčí Bulanov a Poljakov se rozhodli, že celou záležitost zkonzultují s videorozhodčím. Ten branku k údivu všech uznal.

Shedden: Puk bránou neprošel, viděli jsme to

Trenér Spojených států John Tortorella byl po utkání velmi rozčilený. „Jakej gól? Jakej gól?“ divil se. „Shlédli opakovaný záběr. Na co se tam krucinál dívali,“ pokračoval. „Slyšel jsem o hrozných výkonech mezinárodních rozhodčích a teď jsem se o tom sám přesvědčil,“ citovala Tortorellu agentura Canadian Press.

„Já jsem viděl i ze střídačky, co se stalo. Proto jsem byl tak překvapen, když začali Finové oslavovat. Rozhodčí má veliký problém se svýma očima. Potřeboval by navštívit doktora,“ nebral si servítky americký kouč v rozhovoru pro Vancouver Sun. Finský trenér Doug Shedden dal svému protějšku za pravdu. "Všichni to viděli. Puk neprošel bránou. Někdy potřebujete trochu štěstí," prohlásil.

Utkání se nakonec jeho týmu podařilo otočit. Ruští sudí závěr nervózního zápasu nezvládli. Nakonec udělili 202 trestných minut. „Byl to prostě večer rozhodčích, ovlivnili oba dva týmy,“ řekl na závěr Tortorella.

Zástupci Mezinárodní hokejové federace po utkání uznali, že branka neměla platit. Videorozhodčí, jehož jméno nebylo zveřejněno, již na turnaji rozhodovat nebude.

Reklama

Související témata: