Hlavní obsah

Rusku bude v pátečním semifinále s Finy chybět kanonýr Kovalčuk

QUÉBEC

Hokejisté Ruska se budou muset na své pouti za prvním zlatem z mistrovství světa od roku 1993 obejít v pátečním semifinálovém duelu v Québeku proti Finsku bez útočné hvězdy Ilji Kovalčuka. Kanonýr Atlanty v zámořské NHL totiž v třetí třetině středečního čtvrtfinále proti Švýcarsku dostal na turnaji již druhý trest do konce utkání, což znamená automatickou suspendaci na příští zápas.

Článek

Pětadvacetiletý útočník, který na turnaji dosud neskóroval a připsal si šest asistencí, se nejprve 10. května popral se Švédem Antonem Stralmanem a ve čtvrtfinále proti Švýcarům v třetím dějství nevybíravě srazil Juliena Vauclaira. Soupeř poté zůstal několik minut nehybně ležet na ledě.

"Vypadalo to, že ho (Kovalčuka) někdo z našich hráčů před incidentem tvrdě, ale čistě zasáhl," řekl na serveru IIHF.com švýcarský kouč Ralph Krueger. Vauclair podle jeho slov podstoupil vyšetření ultrazvukem, které mělo odhalit případné vnitřní zranění.

Ruský kouč Vjačeslav Bykov odmítl, že by Kovalčuk chtěl protihráče zranit. "Plánem je hrát fyzický hokej, ale nejsme tu kvůli tomu, abychom se snažili někoho zranit," uvedl Bykov. Po zhlédnutí záznamu připustil, že Kovalčuk udělal pár kroků navíc, ale nezvedl při úderu ruku.

Reklama

Související témata: