Hlavní obsah

Růžička vyčetl hráčům druhou třetinu a časté fauly

KLOTEN

V první třetině nastříleli čeští hokejisté svému norskému soupeři tři branky a vypadalo to, že zisk dalších tří bodů na mistrovství světa bude snadnou záležitostí. Jenže ve druhé části náhle český tým ztrácel koncentraci, čemuž napomohla i častá a zbytečná vyloučení, díky kterým se Norové dostali opět do zápasu.

Článek

"Zbytečnými fauly jsme si zápas zkomplikovali. Po třech gólech v první třetině jsme byli možná až moc v klidu a najednou jsme chtěli až příliš individuálně procházet střední pásmo," kritizoval hlavní trenér národního týmu Vladimír Růžička výkon svých svěřenců ve druhé třetině.

"Trenér nám za to o přestávce také vyčinil, připomínal nám, že se nemůžeme nechat tolik vylučovat," prozradil po zápase útočník Jan Marek, po jehož vyloučení využili Norové přesilovku pět na tři a snížili na rozdíl dvou branek. "To byla velká chyba a samozřejmě mě to hodně mrzí. Zaplaťpánbu, že ve třetí třetině jsme začali hrát líp," dodal střelec úvodní branky.

"Ten první gól nám hodně pomohl," konstatoval Josef Vašíček, jenž byl teprve v pondělí dopsán na českou soupisku a ve třinácté minutě utkání dokonce zvyšoval na 3:0. "Tam mi hodně pomohli kluci, oba jsou velmi přizpůsobiví a sedli jsme si," přičítal díl svého střeleckého úspěchu novým spoluhráčům Červenkovi a Plekancovi.

Blaťák: Mám ruce dřevěné...

Dalším střelcem zápasu byl obránce Miroslav Blaťák, jenž mohl na konci druhé třetiny skórovat i podruhé, ale trefil tyčku. "Zastavil jsem si puk a podíval se na bránu, měl jsem dost času. Snažil jsem se to dát nahoru, kdyby tam náhodou stihl brankář dát beton a jak jsem si to připravoval, tak mi to na poslední chvíli skočilo," litoval český obránce, jenž dosud nastřílel v reprezentaci všehovšudy dvě branky.

"Příležitostí bylo dost, bohužel mám ruce dřevěné... Aspoň jeden puk že tam prošel, ale škoda - mohlo jich být víc," ulevil si Blaťák. Dva góly v jednom zápase defenzivní bek podle svých slov vstřelil naposledy někdy ve švédské lize.

Potíže s přitahovačem se Pruskovi nevrátily

Po účastech na třech mistrovstvích světa jako náhradník si konečně prožil zápas v brance Martin Prusek. "Nebylo to úplně jednoduché, protože jsem delší dobu nechytal a jakýkoliv trénink nemůže nahradit zápas. Ale jsem rád, že kluci hráli poctivě a vyhráli jsme," komentoval svůj výkon zkušený gólman.

Nerozhodila jej ani událost na začátku zápasu, kdy se už po dvaceti vteřinách utkání přerušilo takřka na dvacet minut kvůli výměně plexiskla. "Není to příjemné, protože člověk už je připravený na zápas a musí se udržovat v nějakém rytmu," potvrdil Prusek, na nějž ve druhé třetině nepříjemně spadl jeden z norských hráčů. Předchozí potíže s přitahovačem se však naštěstí nevrátily. "Narazil jsem si spíš bok, takže jsem neměl obavy," dodal český brankář na závěr.

Reklama

Související témata: