Hlavní obsah

Volný čas trávili hráči převážně v Curychu nebo na hotelu

KLOTEN/BERN

Žádné velké povyražení si hráči české hokejové reprezentace během svého téměř dvoutýdenního pobytu v Klotenu neužili. Během první fáze mistrovství světa trávili volné dny převážně na hotelu, někteří občas vyrazili na procházky do nedalekého Curychu. „Kloten vypadal jako taková malinká vesnička, ani nevím, jestli by bylo kam jít,“ tvrdil například Jakub Klepiš.

Článek

Útočník ruského Omsku o nějaké procházky ani moc nestál. „Jsem trochu pecivál, takže se válím jenom na pokoji a koukám na MTV. Procházky znám leda tak na zimák,“ vykládal věčně vysmátý Klepiš. „Nejsme tady kvůli zábavě. Abych pravdu řekl, tak já jsem rád, že si jdu lehnout na hotel,“ přidal se Aleš Kotalík.

„Člověk se snaží hodně odpočívat, hodně se spí. Ale každý dělá, co chce. Nějaká skupina zůstane na hotelu, druhá se jde projít. Čteme noviny, díváme se na filmy, internet...,“ vypočítával Kotalík celkem fádní záliby. Ostatně mezi zápasy a tréninky příliš času na nějakou zábavu nezbývá a možnost něco si prohlédnout nabízí jen blízký Curych.

Štěpánek si pročistil hlavu

„Když byl čas, tak jsme jeli do města na večeři abysme nejedli pořád to stejné jídlo z hotelu. A trochu se projít, i když já si radši někam sednu, jsem tam hoďku dvě maximálně, a pak jedu zase zpátky,“ prohlásil Rostislav Olesz.

To brankář Jakub Štěpánek, jenž bude ve čtvrtfinále opět českou jedničkou, byl rád, že si před důležitým zápasem mohl pročistit hlavu. „Zašli jsme s klukama do města na nějaké nákupy. Hokej jsem úplně vypustil a věnoval se jen volnému odpoledni,“ svěřoval se s programem svého volného pondělka.

Mensator raději chodil pěšky

Jeho kolega Lukáš Mensator měl před zraněním Martina Pruska volna na rozdávání a pomalu ani nevěděl, jak jej využít. „Bylo to opravdu takové zabíjení času... Já ani nejezdil s týmem autobusem, pořád jsem někde pochodoval, abych se aspoň trochu hýbal. Chtěl jsem na golf, ale samotného mě to nebaví,“ konstatoval.

Brankářský fantom extraligy, jenž pro řadu fanoušků nepochopitelně zůstal první část turnaje až jako trojka, alespoň před pár dny vyrazil do města nakupovat dárky pro své blízké. „Byl jsem v Curychu koupit něco manželce za prcka,“ prozradil Mensator, na nějž doma čeká dvouměsíční syn Lucas.

Reklama