Hlavní obsah

V tomhle systému záleží, jak se kdo vyspí, tvrdí o čtvrtfinále Jágr

BERN

V Klotenu se čeští hokejisté tísnili v malé kabině, po přesunu do dějiště čtvrtfinále v Bernu mají pro změnu společné sprchy s Bělorusy. Nikdo není dokonalý a švýcarští organizátoři mistrovství světa už vůbec ne. "Pokud s Bělorusy nebudeme hrát, tak to není problém. Jinak by to ale bylo po zápase asi zajímavé," smál se Jaromír Jágr, jenž podobné podmínky možná nezažil ani v žáčcích.

Článek

V Bernu mají Češi k dispozici prostornější kabinu, což je oproti Klotenu alespoň nějaký posun. Pro změnu je ale čeká dost dlouhá cesta na ledovou plochu. "Nevím, jak to budeme dělat. Než dojdeme do kabiny, budeme se muset zase vrátit zpátky. Je to únavnější než těch dvacet minut na ledě," vykládal s nadsázkou Jágr.

Nicméně fakt, že nejlepší podmínky mají k dispozici jako nejlepší týmy loňského MS Kanaďané a Rusové, považuje česká hvězda za spravedlivé. "Mistři světa to mají hned vedle a tak to má být. My jsme loni nic neudělali, tak to máme daleko. O to máme větší motivaci hrát líp,“ zasmál se.

Na ledě už si mohl Jágr vyzkoušet souhru s novým parťákem pro přesilovky, Patrikem Eliášem. "Myslím, že to bude jiné, než když tam byl Aleš Kotalík. Patrik je hráč, který vycítí hru a sjíždí, Kotel víc střílel. Každý má svoje. Budeme se víc pohybovat, ale zase tam někdo z nás musí střílet,“ upozorňuje.

Švédsko jako soupeř ve čtvrtfinále v něm žádné zvláštní pocity nevbuzuje. „Ono je jedno, s kým hrajete. Tady už si nevyberete, každý má svou kvalitu. Vše záleží na tom, jak se kdo vyspí. Stejně rozhodne jedna, dvě chyby. Nikdy jsem nebyl fanda tohoto systému. To je spíš pro diváky, protože je to napínavé a každý může vyhrát. Já bych byl radši, kdyby hrál každý s každým," nastínil svůj názor.

Proti Švédsku nastoupil naposledy před třemi lety na olympiádě v Turíně, kde český tým prohrál v semifinále vysoko 3:7. "Tam jsme moc šancí neměli, bylo rozhodnuto po dvaceti minutách. Ale teď mají jiný tým. Tehdy tam bylo více osobností - Sundin, Forsberg, Lidström, Lundqvist v brance. To jsou hráči, kteří něco zažili a jsou nejlepší. Teď určitě tak silní jako v Turíně nejsou," věří Jágr.

Reklama