Hlavní obsah

To je spíš mateřská školka, řekl o hotelu v Bernu Růžička

BERN

Čtyři hvězdičky svítí v cestovatelském průvodci u hotelu Ambassador ve švýcarském Bernu. Ovšem s komfortem zařízení určeného pro účastníky hokejového mistrovství světa to nejspíš zas tak horké nebude. Čeští hokejisté v hotelu, kde v úterý vystřídali výpravu Francie, jen kroutí hlavou nad tamními podmínkami. Už jen krátké postele v některých vyvolávají rozpaky.

Článek

"To není hotel, ale mateřská školka,“ komentoval nové ubytování nehodné mistrovství světa trenér Vladimír Růžička. "Ale nemá cenu s tím něco dělat, my se musíme soustředit na zítřejší zápas," nehodlá tomu přikládat důležitost. "Zase tak úplně špatný to není abysme se museli stěhovat," mávl rukou Aleš Kotalík.

"Optimální to není, ale nejsme tady kvůli tomu, abysme se cítili jak na dovolené. V hotelu se jenom najíme, vyspíme a připravíme na zápasy. A já se napoprvé vyspal dobře," dodal útočník Edmontonu. Jiní hráči zas takové nadšení nesdílí, dva z nich navíc už Ambassador v Bernu zažili a věděli, co je čeká.

Rolinek: Na přespání dobrý

Tomáš Rolinek a Jan Marek zde byli ubytováni se spoluhráči z Magnitogorsku při říjnovém zápase o Victoria Cup s New York Rangers. "Už když jsme se k tomu hotelu blížili, tak jsme věděli, která bije," řekl Rolinek. A co řekli spoluhráčům, když se jich začali na podmínky v hotelu vyptávat? "Řekli jsme: Na přespání dobrý," smál se český útočník.

Ve čtvrtfinále začne Rolinek, jenž proti Bělorusku hrál na pozici obránce, opět v útoku a v případě potřeby bude znovu nasazen jako sedmý bek. Do hry by se měl jako třináctý útočník zapojit i Jan Marek, který vynechal poslední dva zápasy pro problémy s kolenem. Trenéři také zvažují více využít schopností Jaromíra Jágra, mohl by se točit ve dvou útocích. V brance bude Štěpánkovi krýt záda Mensator.

Se Švédy to bude fičák

Ve středu odpoledne absolvoval český tým v Bernu trénink v ostrém tempu, při kterém se hráči pořádně zapotili. "Trenéři nás upozornili, že to bude trochu rychlejší a abysme do toho dali všechno. Zkoušeli jsme třeba i rychlé sprinty, protože se Švédy to bude fičák," dodal na závěr Rolinek.

Reklama

Související témata: