Hlavní obsah

Hokejisté jsou připraveni na odplatu za Quebec

BERN

Poslední důležité zápasy na mistrovství světa nebo olympijských hrách hokejisté se Švédy prohráli. Ať už to bylo v semifinále olympiády v Turíně 2006, finále MS v Rize ve stejném roce, nebo čtvrtfinále na loňském šampionátu v kanadském Quebeku. "Věříme, že letos se štěstí otočí na naší stranu a jsme odhodlaní udělat pro vítězství maximum," řekl útočník Aleš Kotalík.

Článek

Že potkáváme šédský tým po roce opět ve čtvrtfinále, hráči nijak nerozebírají. "Shodou okolností jsme na sebe narazili znovu, ovšem hrajeme s nimi několikrát i během roku, i když teď je ten tým samozřejmě jiný. Ale přijeli jsme udělat úspěch, takže přemýšlíme o zápase co nás čeká. Nemůžeme bádat nad tím, co bylo před rokem," přesvědčuje útočník Jaroslav Hlinka.

"Máme jim co vracet, ale na druhou stranu nemůžeme koukat na to, že nás v minulosti dvakrát v důležitých zápasech porazili," řekl i Tomáš Rolinek, jenž zažil loňskou porážku i finále v Rize před třemi roky. "Samozřejmě budeme chtít jít do toho zápasu naplno a vyhrát, abysme jim to všechno oplatili," dodal Rolinek, jenž dobře zná pět hráčů našeho soupeře z Kontinentální ligy.

A podle útočníka Magnitogorsku jich bude ještě přibývat. "Určitě jich tam bude čím dál víc. KHL je v Evropě asi nejkvalitnější soutěž a i Švédi už zjistili, že tam jsou dobré peníze a dá se tam vydržet," myslí si a na adresu Švédska říká: "Mají výborné útočníky, kteří skvěle bruslí a dokáží perfektně vystřelit. Třeba Martensson to potvrdil v play-off KHL jako vítěz kanadského bodování."

Růžička: Teď už nic zachránit nepůjde

S tím souhlasí i Aleš Kotalík. "Švédi vždycky spoléhají na výborné individuality, ale ty my máme taky. A věřím, že ten tým tady máme letos lepší a porážku z loňska jim oplatíme. Když budeme hrát i my útočníci poctivě dozadu, tak věřím, budeme nakonec o krok před Švédy," přidává recept na to, jak přejít do semifinále.

Trenér Vladimír Růžička má švédský tým dobře zmapovaný, nicméně jeho dosavadním výkonům nepřikládá velkou důležitost. "Zápasy ve skupinách jsou úplně něco jiného než čtvrtfinále. Ve skupině se dá ještě leccos zachránit, teď už nic zachránit nepůjde. V turnaji bude pokračovat jen ten, kdo vyhraje," konstatoval.

Reklama

Související témata: