Hlavní obsah

Gáborík neposílí slovenský útok na hokejovém MS

BRATISLAVA

Slovenští hokejisté se museli vzdát naděje, že je na mistrovství světa posílí Marián Gáborík. Útočníka Minnesoty nepustí na šampionát do Švýcarska kluboví lékaři, kteří mu předepsali po sezóně měsíční klid. Výběr Jána Filce navíc může přijít i o dalšího forvarda Štefana Ružičku, který se zranil ve čtvrtečním duelu v Lotyšsku.

Článek

Gáborík se na přelomu kalendářního roku podrobil operaci kyčle, ale přes málo nadějné prognózy se nakonec do NHL stihl vrátit a v jedenácti zbývajících zápasech v sezoně nasbíral 18 bodů. Přesto Minnesotu do play off nedotáhl a reprezentace se těšila na velkou ofenzivní posilu. Hráčův příslib účasti byl ale podmíněný lékařským dobrozdáním, které nepřišlo. Slovenským médiím to oznámil trenér Filc.

V Ružičkovi by Slováci ztratili svého nejlepšího střelce v přípravě. Autor čtyř gólů si v Rize při pádu po jednom ze soubojů poranil rameno a původní odhady hovořily o třítýdenní pauze s fixací kloubu. Definitivně ale lékaři rozhodnou až po pondělním odborném vyšetření v Bratislavě.

Reklama

Související témata: