Hlavní obsah

Hokejisté Švýcarska mají v nominaci na MS tři posily ze zámoří

BERN

Tři posily ze zámoří mají v konečné pětadvacetičlenné nominaci na domácí mistrovství světa v Bernu a Klotenu hokejisté Švýcarska. V obraně tým posílil nejproduktivnější hráč New York Islanders v uplynulém ročníku Mark Streit, gólman Martin Gerber působí v Torontu a další brankář Daniel Manzato na farmě Caroliny v Albany v nižší AHL.

Článek

Kouč Ralph Krueger určil konečný výběr krátce po dvou zápasech v Oslu proti Norsku, které Švýcaři ve středu i ve čtvrtek vyhráli. Vypadla šestice hráčů - gólmani Marco Bührer z Bernu a Lukas Flüeler z Curychu, obránci Timo Helbling z Lugana, Patrick von Gunten z Klotenu a útočníci Patrik Bärtschi s Markem Reichertem z Bernu.

Poprvé se na mistrovství světa podívají obránce Félicien Du Bois, teprve osmnáctiletý útočník Roman Josi z Bernu a další forvard Ryan Gardner z Curychu, rodák z Toronta. Josi bude patřit mezi nejmladší hráče na turnaji. Účastníka tří mistrovství světa do dvaceti let a dvou světových šampionátů do osmnácti let draftoval loni ve druhém kole Nashville.

Gardner získal švýcarský pas loni po dlouhém působení v zemi helvétského kříže, kde hraje od roku 1997. Vedle něj jsou v nominaci i další tři hráči Curychu, vítěze prvního ročníku Ligy mistrů - forvard Thibault Monnet a beci Mathias Seger a Severin Blindenbacher, který ale v příští sezoně bude působit ve švédském Färjestadu.

Švýcaři vstoupí do šampionátu v pátek v Bernu proti Francii, o dva dny později je čeká v základní skupině B Německo a v úterý 28. dubna Rusko. Generálkou před turnajem pro ně bude v úterý v Klotenu přípravný duel se Spojenými státy americkými.

Nominace Švýcarska na mistrovství světa ve Švýcarsku:
Brankáři: Martin Gerber (Toronto/NHL), Daniel Manzato (Albany/AHL), Ronnie Rüeger (Kloten Flyers),
obránci: Severin Blindenbacher, Mathias Seger (oba Curych), Philippe Furrer, Roman Josi (oba Bern), Goran Bezina (Ženeva), Raphael Diaz (Zug), Félicien Du Bois (Kloten), Mark Streit (NY Islanders/NHL),
útočníci: Romano Lemm, Thierry Paterlini, Kevin Romy, Raffaele Sannitz (všichni Lugano), Martin Plüss, Ivo Rüthemann, Thomas Ziegler (všichni Bern), Ryan Gardner, Thibaut Monnet (oba Curych), Sandy Jeannin, Julien Sprunger (oba Fribourg-Gottéron), Andres Ambühl (Davos), Thomas Déruns (Ženeva), Roman Wick (Kloten).
Trenér: Ralph Krueger. Asistenti: Jakob Kölliker a Peter John Lee.

Reklama

Související témata: