Hlavní obsah

Lotyši mají v nominaci na MS i Jekabse Redlihse z Plzně

RIGA

Obránce Plzně Jekabs Redlihs nechybí v pětadvacetičlenné nominaci hokejistů Lotyšska na mistrovství světa ve Švýcarsku. V kádru jsou i jeho dva bratři - zadák Krišjanis a útočník Mikelis z Dinama Rigy. I spolu s nimi má lotyšský zástupce z Kontinentální lize ve výběru celkem patnáct zástupců.

Článek

Z lotyšské nejvyšší soutěže se dostal do kádru jen gólman Dmitrijs Žabotinskis z mistrovského Liepajas Metalurgs. Mezi devíti krajánky má kouč Olegs Znaroks k dispozici tři posily ze zámoří - obránce Floridy Karlise Skrastinše a útočníky Martinše Karsumse z Tampy Bay a Janise Spruktse, který strávil celou sezonu na farmě v Rochesteru a jen v jediném utkání se objevil v dresu Floridy v NHL.

Naproti tomu čtyřiatřicetiletý Skrastinš má na kontě v NHL za Nashville, Colorado a Floridu 679 utkání a 115 kanadských bodů. O jedenáct let mladší Karsums po více než dvou letech na farmě v Providence odehrál v této sezoně prvních šest utkání v NHL za Boston, po přestupu si připsal dalších 18 startů za Tampu Bay. Sedmadvacetiletý Sprukts má v prestižní zámořské soutěži za sebou 14 utkání.

Vedle Jekabse Redlihse mají i další hráči z nominace zkušenosti z české extraligy. Bek Aleksandrs Jerofejevs působil v pražské Spartě ještě v této sezoně, než zamířil do KHL do Nižněkamsku. Gólman Edgars Masalskis, který hájil naposledy barvy Duisburgu, chytal v nedávné minulosti v Karlových Varech a Jihlavě, bek Guntis Galvinš a útočník Armands Berzinš hráli krátce za Vsetín stejně jako forvard Lauris Darzinš, jenž nastoupil i za Třinec.

Lotyši vstoupí do světového šampionátu v sobotu v Bernu proti Spojeným státům americkým, v pondělí narazí v základní skupině C na Švédsko a o dva dny později nastoupí proti Rakousku.

Nominace Lotyšska na mistrovství světa ve Švýcarsku:
Brankáři: Edgars Masalskis (Duisburg/Něm.), Sergejs Naumovs (Dinamo Riga/KHL), Dmitrijs Žabotinskis (Liepajas Metalurgs),
obránci: Guntis Galvinš, Rodrigo Lavinš, Georgijs Pujacs, Krišjanis Redlihs, Olegs Sorokins, Kristaps Sotnieks (všichni Dinamo Riga/KHL), Aleksandrs Jerofejevs (Nižnekamsk/KHL), Jekabs Redlihs (Plzeň/ČR), Karlis Skrastinš (Florida/NHL),
útočníci: Girts Ankipans, Armands Berzinš, Martinš Cipulis, Aigars Cipruss, Lauris Darzinš, Aleksandrs Niživijs, Mikelis Redlihs, Aleksejs Širokovs (všichni Dinamo Riga/KHL), Guntis Džerinš (Martin/SR), Roberts Jekimovs (Brynäs/Švéd.), Herberts Vasiljevs (Krefeld/Něm.), Martinš Karsums (Tampa Bay/NHL), Janis Sprukts (Rochester/AHL).
Trenér: Olegs Znaroks. Asistent: Harijs Vitolinš.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články