Hlavní obsah

Bělorusové mají v nominaci na MS z NHL Saleje a Grabovského

MINSK

Dvě posily z NHL - obránce Ruslana Saleje z Colorada a útočníka Michaila Grabovského z Toronta - mají v nominaci na mistrovství světa ve Švýcarsku hokejisté Běloruska. Kanadský trenér Bělorusů Glen Hanlon navíc sleduje sérii prvního kola Stanleyova poháru mezi Montrealem a Bostonem, kde Canadiens prohrávají 0:3 na zápasy a rýsuje se mu další posílení.

Článek

V případě vyřazení Montrealu by mohl zamířit na šampionát útočník Andrej Kosticyn, jeho bratr Sergej nastoupil kvůli nespecifikovanému zranění v horní části těla jen v jednom utkání play off. Navíc mu místo účasti na světovém šampionátu případně hrozí odchod na farmu do Hamiltonu, kde v této sezoně také hrál. V nižších soutěžích působí i další běloruští hráči.

Největší zastoupení má v pětadvacetičlenném výběru běloruský zástupce v Kontinentální lize Dinamo Minsk. Ve stejné soutěži v ruských klubech působí další osm hokejistů - gólman Andrej Mezin v Magnitogorsku, obránci Andrej Baško a Viktor Kosťjučenok v Chabarovsku, útočníci Oleg Antoněnko a Alexej Ugarov hájí barvy Balašichy, Alexandr Borovkov hraje za Novosibirsk, Alexej Kaljužnyj za Dynamo Moskva a Konstantin Kolcov za Ufu.

Z běloruské domácí soutěže zbyla místa jen na pětici. Z Gomelu jsou gólman Igor Brikun a bek Ivan Usenko, z Keraminu Minsk útočníci Dmitrij Dudik a Jevgenij Kovyršin a z Junosti Minsk obránce Alexandr Rjadinskij.

Bělorusové vstoupí do mistrovství světa v pátek v Klotenu proti Kanadě, o dva dny později je čeká v základní skupině A Slovensko a v úterý 28. dubna narazí na Maďarsko. V osmifinálové skupině E mohou být případným soupeřem České republiky.

Nominace Běloruska na mistrovství světa ve Švýcarsku:
Brankáři: Igor Brikun (Gomel), Vitalij Koval (Dinamo Minsk/KHL), Andrej Mezin (Magnitogorsk/KHL),
obránci: Andrej Antonov, Dmitrij Korobov, Alexandr Makrickij (všichni Dinamo Minsk), Andrej Baško, Viktor Kosťjučenok (oba Chabarovsk/KHL), Alexandr Rjadinskij (Junosť Minsk), Ivan Usenko (Gomel), Ruslan Salej (Colorado/NHL),
útočníci: Sergej Děmagin, Alexandr Kulakov, Dmitrij Meleško, Alexej Michalev, Andrej Stas, Jaroslav Čupris (všichni Dinamo Minsk/KHL), Dmitrij Dudik, Jevgenij Kovyršin (oba Keramin Minsk), Oleg Antoněnko, Alexej Ugarov (oba Balašicha/KHL), Alexandr Borovkov (Novosibirsk/KHL), Alexej Kaljužnyj (Dynamo Moskva/KHL), Konstantin Kolcov (Ufa/KHL), Michail Grabovskij (Toronto/NHL) .
Trenér: Glen Hanlon. Asistenti: Eduard Zankovec a Vladimir Cypljakov.

Reklama

Související témata: