Hlavní obsah

Česká televize chystá pro hokejové MS triky á la Arabela

Jirka G. NovákSport.cz

Celkem 33 zápasů z nadcházejícího mistrovství světa ve Švýcarsku budou moci čeští hokejoví fanoušci sledovat na obrazovkách České televize. Pod sloganem "Hra začíná" bude možné shlédnout na programech ČT2 a ČT4 třicet přímých přenosů, další tři utkání pak ze záznamu. Přesně po padesáti letech od prvního vysílání MS na domácích obrazovkách chystá ČT během přenosů i několik překvapení.

Foto: PRÁVO/Dorian Hanuš

DEFAULT TITLE

Článek

Komentátoři zápasů představí novou technickou novinku, prozatím pracovně nazvanou "hra se sestavou" a druhým překvapením, jež rovněž zůstává do začátku šampionátu v utajení, je "trik Arabela". Z náznaků vyplývá, že půjde o nevšední zpracování telemostu mezi Prahou a Klotenem.

Televizní studio totiž nebude přímo v dějišti šampionátu, ale v české metropoli, kde se o jeho chod postarají Petr Vichnar a Jiří Hölzel s experty Josefem Zajícem, Milanem Antošem, Robertem Kyselou, Jaromírem Látalem, Pavlem Richterem a Jiřím Králíkem. "Televizní poplatník by měl být spokojený, protože chceme uspořit. A ta úspora nebude malá," prozradil šéf sportovní redakce ČT Otakar Černý.

V dějišti šampionátu v Bernu a Klotenu pak budou zápasy komentovat Michal Dusík s Robertem Zárubou, jenž bude akreditován už na osmnáctém mistrovství světa v řadě. Jako spolukomentátoři jim budou pomáhat bývalí hokejisté Martin Hosták a David Pospíšil. Bezprostřední rozhovory po zápase budou mít na starosti reportéři Tomáš Jílek, Ondřej Zamazal a David Soeldner.

Program o přestávkách zápasů je pro odborníky z České televize neméně důležitý a dávají si na něm velmi záležet. "Zájem diváků o přestávkový program se zvedá a my na tom ještě usilovněji pracujeme. Velký posun nastal i v práci našich expertů a jejich diskuse z různých úhlů pohledu diváky baví," myslí si Robert Záruba.

Reklama

Související témata: