Hlavní obsah

Štěpánek: Tak pozdě večer jsem snad nikdy nechytal

Dosud odchytal v reprezentačním dresu pouze tři zápasy, ale v sobotu přidal určitě nejcennější start. Jakub Štěpánek poprvé nastoupil na mistrovství světa a hned v úvodním vystoupení národního týmu na šampionátu ve Švýcarsku vychytal čisté konto proti Dánsku. "Je to zážitek. Ale neměl jsem zase tolik práce," vykládal skromně mladý vítkovický gólman.

Článek

Jaké máte pocity z prvního zápasu na mistrovství světa?

Jsem rád, že se vyhrálo, takže určitě spokojenost. V kabině panovala radost a zároveň uvolnění, protože první zápas je důležitý. Snad nás to povzbudí do dalších utkání.

První zápas na MS, cítil jste ten rozdíl oproti třeba turnaji v Liberci?

Určitě. Atmosféra kolem toho všeho je naprosto něco jiného. Je to zážitek. Ze začátku jsem byl i trochu nervózní, ale Dánové tam hned v úvodu měli nějaké střely a když jsem to chytil, tak už jsem se uklidnil.

Která z akcí soupeře pro vás byla nejnebezpečnější?

Že by vletěli do pásma a měli šance se stávalo jen občas a to bylo horší, než kdybych byl ve větší permanenci a pořádně zahřátý. Ale naštěstí jsem gól nedostal.

Vkrádaly se vám v závěru do mysli, že by bylo dobré neinkasovat a udržet nulu?

Já jsem na nulu nijak nemyslel. Vlastně až ke konci jsem si říkal, že by to bylo super a jsem rád, že to tak dopadlo.

Minimálně psychicky to byl náročný zápas, cítíte se hodně unavený?

Neměl jsem zase tolik práce, snažil jsem se být ve střehu jako každý jiný zápas. Ale skončili jsme asi v jedenáct večer a tak pozdě jsem snad nikdy nechytal.

Změnil jste něco v přípravě před tímto zápasem?

Snad jedině to, že jsem vstával v pět hodin odpoledne (úsměv). Nic jiného se ani radikálně měnit nedá.

Reklama