Hlavní obsah

Obránce Kaberle nebude startovat na mistrovství světa

Na mistrovství světa v Německu bude české hokejové reprezentaci chybět obránce Toronta Tomáš Kaberle, který se trenéru Vladimíru Růžičkovi omluvil. Ohrožen je ze zdravotních důvodů i start Marka Židlického z Minnesoty a Romana Poláka ze St. Louis. Zraněný je také útočník Floridy Rostislav Olesz.

Článek

"Tomáš Kaberle by si chtěl odpočinout. Neměl lehkou sezónu. Více bych ale nechtěl jeho absenci pitvat," uvedl na úterním setkání s novináři na srazu reprezentace v Prostějově trenér Josef Jandač.

Jaromír Jágr zatím trénuje v Rusku. Chce mít podle Jandačova vyjádření klid a měl by se připojit k reprezentaci před Švédskými hrami. "Nyní řešíme zdravotní stav hráčů z NHL. Příjezdy hráčů budou různé podle toho, jak budou vystupovat z prohlídek. Budeme mít jasno po dalším kole play off, kdy uděláme definitivní nominaci," poznamenal Jandač.

I Vokoun až na Švédské hry

Brankář Tomáš Vokoun by měl, stejně jako Jágr, přiletět až na Švédské hry. Naopak Ondřej Pavelec by se měl zapojit do přípravy už příští týden. Obránce Židlický čeká ještě dva týdny na to, jak se bude vyvíjet zdravotní stav poraněné ruky. Polák má problémy s ramenem a měl by dát vědět do středy, zda jej klub uvolní.

"Momentálně zraněný je i Jan Hejda, který je ve spojení s trenérem Růžičkou. Naděje na jeho start na mistrovství světa ale je. S Michalem Rozsívalem se spojíme zítra," dodal Jandač. V případě vyřazení z play off přislíbil českým trenérům účast Lukáš Krajíček a případně i Zbyněk Michálek.

Krejčí, Sobotka, Hanzal, Eliáš,...

Útočníci Michael Frolík, Kamil Kreps a Jakub Voráček by se měli zapojit do přípravy české reprezentace příští týden. "Zatím nevíme, jak je to s Václavem Prospalem. Z play off by měl být k dispozici jeden z dvojice Tomáš Fleischmann nebo Tomáš Plekanec. Účast přislíbil také David Krejčí, zvažujeme i Vladimíra Sobotku. Z Phoenixu připadá v úvahu ještě Martin Hanzal a samozřejmě i Patrik Eliáš," uvedl Jandač.

Nechtěl by v médiích rozebírat, kteří z hráčů z NHL mají nominaci jistou. "Budeme ale chtít, aby se hokejisté, kteří vypadli z play off a nemají zdravotní problémy, zapojili co nejdříve do přípravy," dodal Jandač.

Reklama