Hlavní obsah

Hokejový útočník Eliáš reprezentaci na MS neposílí

PRAHA

Hokejový útočník Patrik Eliáš na mistrovství světa v Německu českou reprezentaci neposílí. Hráč New Jersey Devils, který byl na olympiádě ve Vancouveru kapitánem národního týmu, se trenérům omluvil z osobních důvodů.

Foto: Milan Malíček, Právo

Hokejista Patrik Eliáš

Článek

Eliáš přitom před začátkem play off NHL kouči Vladimíru Růžičkovi předběžně přislíbil, že by v případě vyřazení Ďáblů v prvním kole Stanleyova poháru na šampionát přicestoval. Nakonec ale nepřijede. "Osobně jeho rozhodnutí považuji už za jisté," řekl asistent trenéra Josef Jandač serveru Hospodářských novin.

Dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru se přidá k řadě hráčů, kteří ze zdravotních či jiných důvodů šampionát vynechají. Potvrdila to i Eliášova mediální zástupkyně Pavlína Drtinová. "Takové náznaky už tady byly delší dobu. Řeší si osobní věci, v nejbližší době asi do Evropy vůbec nepoletí. Navíc je asi i dost potlučený," uvedla Drtinová pro iHned.cz.

Růžička nemůže pro turnaj počítat ani s dvojicí hráčů Ottawy Milan Michálek, Filip Kuba, kteří jsou zraněni. Stejně je na tom Milan Hejduk z Colorada.

Z NHL momentálně figurují v širší nominaci brankáři Tomáš Vokoun z Floridy, Ondřej Pavelec z Atlanty, obránce Michal Rozsíval z New York Rangers a Jakub Voráček z Columbusu.

Reklama