Hlavní obsah

Novák je v laufu a chce se poprat o účast na mistrovství světa

BALAŠICHA

Nejvydařenější sezónu v kariéře prožívá hokejový obránce Filip Novák. V dresu Balašichy postoupil až do finále Kontinentální ligy a až v rozhodujícím sedmém duelu proti Kazani přišel o šanci zvednout nad hlavu Gagarinův pohár. Teď už se ale upíná k dalšímu cíli sezóny - probojovat se do české nominace na mistrovství světa.

Foto: www.khl.ru

Filip Novák (vpravo).

Článek

"Mám před sebou šanci, která se mi jen tak nenaskytne. Chci to využít a poprat se o to," řekl Novák, který se bude reprezentačním trenérům hlásit v úterý na závěrečném srazu před šampionátem.

Menší komplikací je ale fakt, že sedmadvacetiletý bek není stoprocentně fit. Poslední finálové zápasy hrál s horečkami, má zánět průdušek. "Snažím se z toho dostat. Uvidíme, jak se mi to povede. Problém je, že nemůžu ležet v posteli. V pátek letím domů a musím předtím zařídit spoustu věcí," uvedl.

Klubová sezóna pro Nováka skončila v úterý, kdy Balašicha v domácím prostředí prohrála s Kazaní 0:2 a přišla o šanci na historický úspěch. "Hned po zápase jsme byli zklamaní, prohráli jsme a emoce byly silné. Ale po pár hodinách, když jsme se o tom bavili, tak jsme si řekli, že ta sezóna byla úspěšná. Na jejím začátku jsme ani nesnili, že budeme hrát finále," přiznal Novák.

Ve finále se podle něj projevily zkušenosti hráčů AK Bars, kteří obhajovali titul. "Věděli, co mají ve finále dělat. Jak hrát, jak se chovat. U nás moc hráčů tyhle zkušenosti nemělo. A hlavně jsme nedávali moc gólů," hledal důvody nezdarů Novák, který v play off nasbíral deset kanadských bodů za dvě branky a osm asistencí.

Odchovanec českobudějovického hokeje má v Balašiše smlouvu ještě na rok, momentálně ale přesto neví, kde bude hrát. Podle ruského tisku se totiž jedná o sloučení jeho klubu s Dynamem Moskva. "Zůstávám, i když jsou nejasnosti, za který tým budu hrát," pousmál se Novák.

Záleží na ministerstvu vnitra 

Spekulace a dohady o budoucnosti prý na hru týmu v play off neměly vliv. "Registrovali jsme to, ale finále byla taková událost, že jsme mysleli jen na zápasy. Prohodili jsme o tom pár slov, ale stejně to není pod naší kontrolou. Záleží na vedení a ministerstvu vnitra," poznamenal Novák.

Žádné konkrétní informace se hráči nedozvěděli ani po sezóně. "Nikdo nám k tomu nic neřekl. Myslím, že nic stoprocentního není. Uvidí se časem," podotkl Novák, který se spoluhráči hned po finále absolvoval týmovou večeři. Poté dostali hokejisté volno.

Reklama