Hlavní obsah

Kabinou hokejistů duní české hity, Klepišův Liverpool válcuje ostatní hráče

MANNHEIM

Sice dvacet kilometrů od dějiště mistrovství světa v Mannheimu, ale s veškerým komfortem a potřebným zázemí bydlí česká hokejová reprezentace v hotelu Holiday Inn v Heidelbergu. Tým se navíc v mannheimské SAP Aréně dočkal prostorné a naprosto vyhovující kabiny, a tak se neopakuje loňská situace ze šampionátu ve Švýcarsku, kdy se Růžičkův výběr k utkáním připravoval ve značně stísněných podmínkách.

Foto: Sport.cz

Kabina českých hokejistů v Mannheimu

Článek

„Kabina je slušná a prostorná. Po loňském šampionátu jsem si stejně říkal, že horší už to snad ani být nemůže,“ narážel kouč Vladimír Růžička na loňské nedůstojné podmínky ve švýcarském Klotenu. Trenérský triumvirát navíc má k dispozici i vlastní kamrlík, kde může za zavřenými dveřmi rozebíret aktuální rozpoložení mužstva.

Reprezentace neřeší ani skutečnost, že nebydlí v samotném Mannheimu, ale ve dvacet kilometrů vzdáleném Heidelbergu. Poblíž hotelu Holiday Inn je sice jen benzínová stanice nabízející občerstvení, do centra téměř sto padesáti tisícového města to hokejisté ale nemají daleko. „Do centra Heidelbergu je to kousek, někteří kluci už se tam byli podívat. S hotelem jsme spokojení. Nevadí ani dojíždění do Manhheimu, je to jen patnáct dvacet minut, v autobuse si alespoň v klidu popovídáme,“ shrnul za všechny Jan Marek.

Jan Marek před hotelem českých hokejistů v Heidelbergufoto: ČTK/Radek Petrášek

Na pokojích se hokejisté zabavují lecjakými kratochvílemi. U Petra Vampoly s Michalem Rozsívalem jsou v kurzu karty, Jan Marek zase holduje brouzdání na internetu a čtení knih. „Přivezl jsem si novou knihu od Dana Browna,“ pochlubil se. Na téměř všech pokojích je pak hitem číslo jedna hraní her na playstationu. Převážně fotbalu a hokeje.

Klepišovo druhé zaměstnání

V tom nikdo nemá na Jakuba Klepiše. „Nevím, jestli on to nemá jako druhé zaměstnání. Hlavně teda hokej, ve kterém je nepřemožitelný. Fakt je dobrej,“ uznale pokývává hlavou Marek nad herními schopnostmi forvarda Avangardu Omsk. „Sebechvála smrdí, ale opravdu vyhrávám já. To však jenom díky tomu, že v Omsku hraju celý rok,“ rozzáří se Klepiš.

„V Omsku na báze asi neměli od rána do večera co dělat. Zahráli jsme si s ním jednou a od té doby s ním už nikdo nechce hrát. Nemělo by to cenu,“ říká Marek. V NHL hraje Klepiš vždy za Detroit, ve fotbale pak za Liverpool. „Protože tam hraje můj oblíbený hráč Torres,“ vysvětluje Klepiš. Že se Liverpool v letošní sezóně jen soužil? S tím u Klepiše neuspějete. „U mě ani ne. Torres dokonce vyhrál krále střelců…,“ říká Klepiš a přiznává, že právé on je tím, který jen těžko kouše porážky. „Ale těch moc není.“

Marek by se zpěvem neuživil

V šatně pak hokejistům dodává dobrou náladu česká muzika. Jako je tomu již tradicí. „Masér Áda Bílek je má na iPodu. Ten, kdo je neposlouchá, jako třeba Kašpi (Lukáš Kašpar), který je známý metalem, má smůlu,“ přibližuje Klepiš. Přepínání písniček má na starosti Petr Vampola. A že výběr má pořádně široký.

„Je tady všechno… Holki, Zagorová, hrála se i Snídaně v trávě od Tučného. Zatím nikdo nenadává. Všichni poslouchají a zpívají si,“ prozrazuje Klepiš a znovu mu začnou cukat koutky. To když si vzpomene, jak vedle něj sedící Marek začne zpívat nahlas. „Zpívá hodně špatně…Pořád ho musím krotit.“

V českém týmu panuje před startem šampionátu uvolněná a dobrá nálada.

S kým bydlí hokejisté na pokoji
Ondřej NěmecLukáš Kašpar
Martin RůžičkaMilan Gulaš
Tomáš RolinekPetr Čáslava
Karel RachůnekAngel Krstev
Michal RozsívalPetr Vampola
Jiří NovotnýPetr Gřegořek
Ondřej PavelecJakub Voráček
Michal BarinkaJakub Štěpánek
Petr HubáčekTomáš Mojžíš
Petr KoukalJan Kovář
Marek KvapilMiroslav Blaťák
Jakub KlepišRoman Červenka
Jan MarekFilip Novák
Tomáš Vokoun
Jaromír Jágr

Reklama

Související témata: