Hlavní obsah

Štve mě, že hráči odmítají reprezentovat, říká Reichel

PRAHA

Pro mladé české hokejisty přestává být reprezentace vrcholem. Tak to alespoň vidí Robert Reichel, kapitán mistrů světa z let 1996, 2000 i 2001. „Jarda Jágr to řekl v Mannheimu docela ostře, ale jasně. Nejlepší hráče máme v NHL, jenže od nich přicházely hlavně omluvenky. Něco přestalo fungovat, jinak přece není možné, aby tolik hráčů odřeklo účast," říkal hokejista s přezdívkou Alby.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

To byl Robert Reichel v dresu národního týmu: srdcař a dříč.

Článek

"Mně to rozum nebere a štve mě, že zdraví hráči odmítají reprezentovat. Před deseti lety jsme byli na špici a měli respekt, teď nás ale hokejový svět přestává brát vážně a těm, kteří se letos omlouvali, to je asi jedno,“ zlobí se Reichel.

Start na MS podle něj záleží vždy jen na chuti hráče. „Prohlídkami v zámoří se nelze zaklínat. Dobře vím, že pokud nemáte něco zlomeného, doktor vás na MS pustí, když chcete jet. Vidíte to na Rusech. Pokud se ale někomu nechce, omluvenku mu v klubu s chutí napíšou. K tomu ty omluvy z osobních důvodů: každý chtěl na olympiádu, a když se na ni nedostal nebo se mu nepovedla, tak se urazil a na šampionát nejel,“ uvažuje otevřeně proslulý srdcař Reichel.

„Naše generace měla asi jinak nastavené hodnoty. Když trenér řekl, že mě chce na mistrovství, tak jsem se sebral a přijel. Pro mě to byla čest, jenže teď každý kouká jen na peníze a osobní prospěch,“ tvrdí Reichel, podle něhož je reprezentace i hodně o přístupu: „Za národní tým se prostě musíte vydat, jenže v tom utkání s Nory soupeře náš hokej vůbec nebolel. Kromě Jágra nešel nikdo ostře do souboje ani hladově před branku.“

Reklama