Hlavní obsah

Já a střelec, když jsem dal v Kometě tři góly? V nároďáku ale Hubáček pálí ostrými

Jan Škvor (Mannheim)Sport.cz

Já nejsu žádný šutér, bránil se už po úvodním duelu Čechů na mistrovství světa proti Francii chvále Petr Hubáček. Podobná slova pronesl i po utkání se Švédy. „Jak může být člověk střelcem, když dá ve 24 zápasech v Kometě tři góly…“ Jenže fakta hovoří jasně. Dvě trefy při generálce na MS proti Bělorusku, gól Francii, pak sice pauza proti Norsku, aby pak vítězným gólem skolil Švédsko. I díky němu se tak reprezentaci dýchá zase o trochu lépe.

Foto: Petr Josek, Reuters

Petr Hubáček oslavuje svou branku proti Švédsku

Článek

Co hlavně proti Švédům rozhodlo?

Maximální nasazení, důraz, bruslení, perfektní hra z defenzivy a výborný gólman. Tento styl hry nám sedí. Pokud takhle budeme pokračovat dál, je to potenciální cesta k nějakému úspěchu.

Skvostně navíc vyšel i úvod zápasu, kdy jste se už v první minutě dostali do vedení…

Prvotní taktický plán byl dobře vstoupit do utkání, vynutit si převahu. Držet puk na našich hokejkách a ten úvod byl opravdu výborný. Samozřejmě se to nedá vydržet celý zápas. Ve třetí třetině nás Švédové zatlačili a Tomáš Vokoun chytil několik jistých gólů.

Utkání jste vítězným gólem rozhodl vy. Předcházel mu ale silný švédský tlak, vzpomínáte?

Švédové nás hodně zavřeli v oslabení a kdyby jejich brána byla o patnáct metrů dál, tak už jsem nedojel. Když jsem ale viděl, že Jirka Novotný bere puk, rozjíždí se do útoku a bylo to otevřené, šlápl jsem do toho, abychom šli do přečíslení. Krásně mi to dal, bylo to dobře trefené. Nejsem ale žádný střelec. Jak může být člověk střelcem, když dá ve 24 zápasech v Kometě tři góly…

<tbody><tr class="invert"><td colspan="3">Další program českého týmu na MS:</td></tr><tr class="highlight"><td colspan="3"><strong>Sobota 15. května:</strong> </td></tr><tr><td>20:15 </td><td><em><strong>Švýcarsko - Česká republika (F) </strong></em></td><td>ČT2</td></tr><tr class="highlight"><td colspan="3"><strong>Pondělí 17. května:</strong> </td></tr><tr><td>20:15</td><td><em><strong>Česká republika - Lotyšsko (F)</strong></em> </td><td>ČT2</td></tr><tr class="highlight"><td colspan="3"><strong>Úterý 18. května:</strong> </td></tr><tr><td>16:15</td><td><em><strong>Kanada - Česká republika (F)</strong></em> </td><td>ČT2</td></tr></tbody>

Z hlediště se zdálo, že jste zlepšili pohyb a nebyli tak pasivní. Souhlasíte?

I proti Norům jsme odehráli dobrou první třetinu, na střely jsme vyhráli asi 18:4. Těžko se ale hraje proti týmu, který jen brání a stojí v obranném pásmu. Pak to člověku připadá, že tým nebruslí. Proti Švédům je to hra nahoru dolů a více se bruslí. Ten výkon pak vypadá, že je lepší.

Během základní skupiny jste ani jednou neinkasovali při oslabení. To je slušná bilance, ne?

Oslabení se nám dařilo už na Švédských hrách. Myslím, že i tam jsme v něm neinkasovali. Zatím to sehráváme dobře, hrajeme aktivně. Je také potřeba mít trochu sportovního štěstí. Když si ale soupeř vytvoří šance, gólman je na správném místě a puk vyrazí do bezpečného prostoru.

Bude teď nálada v kabině uvolněnější?

Je pravda, že předevčírem nám do řeči moc nebylo. Teď si večer každý rád vychutná. V pátek se ale zase zapojíme do tréninku, do práce. Je totiž potřeba být na zemi. Pokud však předvedeme stejnou hru i v příštím utkání, opět můžeme uspět.

Uvědomovali jste si, že případný neúspěch se Švédy by notně odvál vidinu čtvrtfinále?

Věděli jsme, že musíme bodovat a hlavně diametrálně zlepšit naši hru. Povedlo se obojí, což je fajn.

Zaznamenal jste, kolik Čechů vás přijelo do Mannheimu podpořit?

Před takovou kulisou se hraje úplně jinak. Jsem rád, že jich dorazilo tolik a že nás podporovali i po prohře s Nory. Na oplátku jsme jim to vrátili výhrou.

Reklama

Související témata: