Hlavní obsah

Na Lotyše se změnami v sestavě. Po boku Jágra si místo Červenky zahraje Vampola

MANNHEIM

Dobrovolný trénink, kterého se zúčastnila ani ne desítka hráčů, absolvovala hokejová reprezentace den po porážce od Švýcarů. Trenér Vladimír Růžička si ještě v sobotu večer pustil sestřih zápasu a znovu zopakoval, že o osudu rozhodla katastrofální první třetina. Do úterního zápasu chystá změny v sestavě, všechny ale ještě neprozradil. Na pozici centra v první formaci by ovšem měl Petr Vampola nahradit Romana Červenku.

Foto: Petr Josek, Reuters

Roman Červenka (vpravo) si proti Lotyšsku v jedné formaci s Jaromírem Jágrem nezahraje. Nahradí jej Petr Vampola.

Článek

"Nějakou změnu udělat musíme. Nemůže to vypadat tak, jak to zatím vypadá. Útoky chci malinko obměnit. Místo Romana dám do prvního útoku k Jágrovi asi Petra Vampolu. Uvažovali jsme, že to už uděláme v zápase se Švýcary, ještě jsme to ale nechali," říkal Vladimír Růžička, který ještě nemá jasno, do jaké řady Červenku přesune. "Potřebujeme, aby se mu začalo více dařit, protože zatím se mu poměrně nedaří." První řada tak bude hrát ve složení Jágr - Vampola - Klepiš.

"Budu se snažit hrát pořád stejně, jak jsem zvyklý. Bojovat a taky už něco předvést. Teď už nemáme co ztratit, je třeba všechno vyhrát," prohlásil Petr Vampola. O tom, že by k Jágrovi poslal Jana Marka, jehož výkony mají vzestupnou tendenci, prý Růžička neuvažoval.

Proti Lotyšům bude reprezentace hrát na sedm obránců, tedy o jednoho méně než proti Švýcarům. "Jednoho beka vyndáme. Kterého, to uvidíme v pondělí ráno," řekl Růžička. Do hry se také zapojí útočník Marek Kvapil. Sám zatím neví, jestli v pozici třináctého forvarda nebo v některé ze čtyřech fotmací. "Růža mi říkal, že budu hrát, nic podrobnějšího ale nevím," sdělil Kvapil.

V živé paměti olympijské trápení s Lotyši

Růžička ješte v sobotu v noci zasedl k videu, aby si zápas se Švýcary rozebral. A zopakoval to, co bezprostředně po něm. Tedy že rozhodla prospaná první třetina. "Byla hodně špatná. Málo jsme bruslili a prohrávali souboje. Pořád jsme byli na zadku. Špatně jsme i bránili. Kolikrát jsme v obranném pásmu vyrazili i ve trojici na jednoho hráče. Švýcaři si to házeli z hokejky na hokejku a my jsme tam lítali za pukem. Bylo neskutečné, jak nás první třetinu cvičili," divil se Růžička.

Své postřehy pak v neděli ráno v krátkosti sdělil i hráčům. "Ráno jsme si k tomu něco důraznějšího řekli," přiznal Růžička s tím, že hlas moc ale nezvyšoval. "Tady nejde o to křičet, ale uvědomit si, že hrajeme o hodně a podle toho k tomu přistoupit." Na dopoledne pak trenéři naplánovali dobrovolný trénink, kterého se zúčastnila jen necelá třetina hráčů. "Chtěli jsme udělat nějakou změnu. Chci, aby se šli kluci projít do města. Večer si pak uděláme přípravu na Lotyše," plánuje si Růžička.

Poslední souboj s Lotyšskem mají Češi stále ještě v živé paměti, na olympiádě ve Vancouveru vyhráli v osmifinále až po prodloužení. A tak se nyní má Růžička na pozoru. "Hrají takový ruský styl hokeje. Dobře bruslí, jsou rychlí. Musíme k tomu přistoupit jako proti Švédsku. Čeká nás hodně těžké utkání. Ale pro nás tady není žádné utkání lehké. To vidíte," uzavírá Růžička.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články