Hlavní obsah

Hokejisté budou hrát čtvrtfinále odpoledne. Direktoriát turnaje Rusům neustoupil

PRAHA

Potvrzeno. Čeští hokejisté nastoupí do čtvrtfinále mistrovství světa s Finskem už odpoledne od 16:15. Direktoriát turnaje ještě projednával možnou změnu času, Rusové se totiž snažili vyměnit svůj večerní termín za odpolední. To nakonec neprošlo, ruské přání nebylo vyslyšeno. Všechny zápasy se tedy odehrají v původních termínech.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Rolinek (vlevo) a Petr Koukal

Článek

Rusové jako vítězové skupiny E se snažili své čtvrtfinále s Kanadou přesunout už na odpoledne, což by znamenalo, že by si v programu prohodili termín s duelem Finsko-Česko, který by se tak hrál od 20:15. Rusové večerní termín nechtěli, protože pro řadu tamních diváků to bude znamenat sledovat hokej kvůli posunu času pozdě v noci.

Českému týmu na přesném termínu příliš nezáleželo. Kouč Vladimír Růžička ještě před defiinitivním rozhodnutím prohlásil, že na čase nezáleží a je jedno, kdy bude tým hrát.

"Den by před zápasem ve čtvrt na devět byl delší, ale zase by bylo trošku později rozbruslení. Kdybychom se šli zase projít ráno, tak nám to třeba zase pomůže," uvedl kouč, jemuž se týmové procházky osvědčily před posledními klíčovými zápasy v osmifinálové skupině.

Reklama