Hlavní obsah

Vokoun při nájezdech věděl, že spoluhráči mají šikovné ruce

KOLÍN NAD RÝNEM

Stal se hrdinou. V utkání kryl 29 střel, zářil i při nájezdech a když bylo jasno o českém vítězství, jásal Tomáš Vokoun jako malý kluk. „Přijel jsem, abych mužstvu pomohl, ale přiznávám, že nájezdy mi v NHL bůhvíjak nejdou, takže ta radost, že jsme přes ně postup nakonec vydřeli, byla fakt veliká,“ líčil zpocený po zápase a přiznal, že se po prodloužení dokonce ptal náhradníka Pavelce, jak by si na nájezdy věřil.

Foto: Grigorij Dukor, Reuters

Český brankář Tomáš Vokoun slaví postup do semifinále MS.

Článek

„Ale tohle bych mu neudělal, abych ho hnal do branky nerozcvičeného. Každopádně finské střelce jsem raději moc neřešil a byl moc rád, že jim tam kluci nasázeli dva góly. Po tom Markově jsem si už jen opakoval, že sám se přece neporazím,“ vykládal Vokoun s tím, že českým exekutorům hodně věřil. „Vím, že mají šikovné ruce, o tom se pokaždé znovu a znovu přesvědčuju na tréninku, když mě tam koupou.“

Gólman byl navíc přesvědčen, že všechno trápení během turnaje národní mužstvo zocelilo. „Nikdo nám nedal nic zadarmo, určitě pomohlo, že už několik utkání tady hrajeme s nožem na krku a psychicky pak zvládnete lépe kritické situace. Už jsme tady na šampionátu snad dvakrát přežili klinickou smrt a taky dneska jsme dokázali hrát bez křeče, i když Finové dali gól hned v první minutě. Obrátili jsme to ale a pak už je skoro k ničemu nepustili. Proto zůstáváme v Německu i na víkend,“ usmál se Vokoun.

Reklama

Související témata: