Hlavní obsah

Je to tady podobné jako v Rize, tehdy nám taky nikdo nevěřil, soudí útočník Hubáček

KOLÍN NAD RÝNEM

Čeští hokejisté budou na světovém šampionátu v Kolíně bojovat po čtyřech letech o medaile a podle útočníka Petra Hubáčka jsou oba turnaje z let 2006 a 2010 z pohledu národního týmu hodně podobné. Letos ani tehdy se reprezentantům příliš nevěřilo, neboť v nominaci chyběly po olympiádě největší hvězdy. V obou případech však hokejisté dokázali zvládnout nástrahy čtvrtfinále.

Foto: Petr Josek, Reuters

Petr Hubáček oslavuje svou branku proti Švédsku

Článek

"Osobně mi to připadá, že je to obdobná situace jako v Rize. Jel sem mančaft podle jmen určitě ne hvězdný a zatím to má totožnou atmosféru a totožný průběh," řekl Hubáček novinářům před sobotním zápasem proti Švédsku.

"Podle lidí i médií byly v minulých letech kádry silnější, ale to samo o sobě úspěch nedělá," podotkl jeden ze dvou pamětníků nakonec stříbrného šampionátu v Lotyšsku.

Ve čtvrtek přímo na ledě si ale na rok 2006 nevzpomněl. "Možná v průběhu toho dne, když to člověk čte pořád dokola, že ta čtvrtfinále nevyšla, tak si člověk na to vzpomněl," uvedl osmadvacetiletý Hubáček startující na třetím mistrovství světa.

Tři bránící hráči

Základem úspěchu v Německu je podle Hubáčka herní systém, který se snaží mužstvo ve druhé polovině turnaje dodržovat. Respektive od prohry se Švýcarskem. "Začali jsme hrát za každého stavu, za každé situace tři hráči dozadu. To znamená, že ať se děje na tom ledě cokoliv, pokaždé se snažíme mít tři hráče vzadu a myslet především na obranu," řekl Hubáček.

Trenér Vladimír Růžička prý na hráče apeluje skoro v každém střídání, aby se zodpovědně vraceli. "Když si vezmu zápasy proti Lotyšsku, Kanadě a Finsku, tak padly jenom dva góly při hře pět na pět. My víme, že nemá cenu nějak otevírat hru a hrát to nahoru dolu a snažit se dát za každou cenu gól při pět na pět. Takhle moc gólů nepadá," podotkl.

Určený herní systém prý českému mančaftu sedí. "Není to třeba tolik na krásu a člověk není tolik vidět, ale je to účelné. Přinesl nám tři výsledky po sobě a může nám přinést i medaili," řekl Hubáček.

Podle brněnského rodáka bude mužstvo chtít hrát stejně v sobotu proti Švédsku. Moc branek prý asi nepadne. "To bude zase 2:1 jako v posledních dvou zápasech tady a na Švédských hrách," odhadl Hubáček s úsměvem. V základní skupině Česko zaskočilo soupeře aktivitou v první třetině, tentokrát však Hubáček očekává, že budou oba celky hrát od prvního buly zezadu a budou se soustředit na pozornou defenzivu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články