Hlavní obsah

Po vítězství na mistrovství světa zájem o hráče narůstá, potvrzuje agent Spálenka

PRAHA

Nejlépe, jak mohli, využili čeští hráči z "týmu bezejmenných" na světovém šampionátu v Německu příležitost ukázat se hokejovému světu a přesvědčit o svých kvalitách. Bez smlouvy na příští ročník jsou například Lukáš Kašpar, obránce Tomáš Mojžíš nebo další útočník Jakub Klepiš, autor úvodní finálové branky do sítě Ruska. Všichni tři patřili k hlavním postavám týmu Vladimíra Růžičky a nyní by neměli mít o nabídky nouzi.

Foto: Petr Josek, Reuters

Jakub Klepiš nemá ještě uzavřenou smlouvu na příští sezónu.

Článek

"Každý takový úspěch hráčům, kteří se na tom podíleli, určitě pomůže. Zvlášť v takovém případě, kdy se dojde úplně nejvýše," řekl ČTK hráčský agent Robert Spálenka. "O hráče, kteří jsou bez smlouvy, zájem pochopitelně narůstá. U těch, kteří smlouvu mají, ne snad že by se jim smlouvy hned nějak navyšovaly, ale i v jejich případě je takový úspěch vnímán," dodal Spálenka, který zastupuje hned sedm členů zlatého týmu.

O své příslušnosti k naprosté špičce nemuseli přesvědčovat brankář Tomáš Vokoun nebo útočník Jaromír Jágr. Před některými však mohou teprve být nejlepší roky kariéry, šanci výrazně zaujmout tak měli například obránce Ondřej Němec, útočníci Marek Kvapil nebo Kašpar. "Hráčům to v budoucnosti pomůže. I na to se hledí a oni budou mít od teďka vždycky u svého jména zisk titulu mistra světa," uvedl Spálenka.

V průběhu šampionátu měl napilno. K úspěšnému konci dotáhl jednání o příchodu beka Petra Gřegořka, útočníka Petra Vampoly a trenéra Josefa Jandače do týmu nováčka KHL Budivelniku Kyjev. "U Petra Vampoly to byl delší proces, byl dlouhodobě v hledáčku. Ale třeba u Petra Gřegořka lze říci, že sehrála roli už jen účast na šampionátu," řekl Spálenka, jenž uzavřel i smlouvy beka Petra Čáslavy a útočníka Jana Marka s CSKA Moskva.

S blížícím se koncem turnaje dospěly do zdárného konce i námluvy Čerepovce s Němcem, jehož zastupuje Vladimír Vůjtek mladší.

Reklama

Související témata: