Hlavní obsah

Hokejoví šampióni vybrali na charitu přes 200 tisíc

UHERSKÉ HRADIŠTĚ

Hokejoví mistři světa Karel Rachůnek, Petr Vampola, Ondřej Pavelec a Jakub Voráček vydražili součásti své výstroje pro charitu. V sobotu se v Uherském Hradišti nejprve setkali s fanoušky na náměstí, poté absolvovali tenisový turnaj ve čtyřhře a program vyvrcholil dražbou hokejových propriet a uměleckých kalendářů. Aukce vynesla 219 000 korun, které půjdou na osvětu Parkinsonovy choroby.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Čeští hokejisté na Staroměstském náměstí, kde s fanoušky oslavili vítězství na mistrovství světa v Německu.

Článek

Finanční obnos převzal fotograf Radek Frýsa, který touto nemocí trpí. "Nečekal jsem ani ve snu, že by se podařilo vybrat tak vysokou částku. Je to pro mě skutečně šok. Peníze investuji do vytisknutí brožury o příznacích Parkinsonovy choroby, která vyjde ve spolupráci s lékařskými odborníky," uvedl Frýza.

Mezi třemi nejvýše vydraženými předměty byly Rachůnkova hokejka, se kterou vstřelil na mistrovství světa vyrovnávací branku v dramatickém semifinále proti Švédsku, a Voráčkův dres z Columbusu. Absolutně nejvyšší částku 47 000 korun vynesla dražba petrohradského dresu Petra Čajánka, který na letošním šampionátu v Německu nehrál.

Iniciátorem akce byl Rachůnek a vedle čtyř mistrů světa se celodenního programu zúčastnili také další hokejisté Čajánek, Martin Erat, Martin Havlát, Petr Průcha, Martin Prusek a Ivan Rachůnek.

Reklama