Hlavní obsah

Rozsíval na počet omluvenek nehledí. I tak máme kvalitní tým, je přesvědčený

Je jedním ze čtyř hráčů působících v zámořské NHL, kteří posílili hokejovou reprezentaci pro mistrovství světa v Německu. Obránce Michal Rozsíval sice zažil se svými New York Rangers zklamání, když jim o vlásek unikl postup do play-off, odmítnout pozvánku do národního týmu ho ale nenapadlo. „Sezóna skončila dřív, i z toho důvodu jsem se rozhodl, že na šampionát pojedu,“ říká urostlý zadák.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hokejový obránce Michal Rozsíval

Článek

Co všechno jste od skončení sezóny v NHL stihl?

Většinou jsem odpočíval. Když jsem se potom dozvěděl, že trenér Růžička chce, abych přijel, začal jsem samozřejmě trošičku trénovat a připravovat se.

Připravoval jste se v zámoří, nebo jste už dříve přiletěl do Česka?

Ne, zůstal jsem v zámoří. Vrátil jsem se teprve v neděli.

Na led jste chodil sám?

Nejprve sám, poslední týden pak se mnou trénoval Brandon Dubinski. Trénovali jsme spolu jak na suchu, tak na ledě. Nebylo to sice úplně ideální, ale připravovali jsme se, jak se dalo.

Trenér Růžička počítá řadu omluvenek, vy jste se hned rozhodl, že pojedete?

Věděl jsem, že chci jet. Sezóna skončila dřív, i z toho důvodu jsem se rozhodl, že na šampionát pojedu. Jen byl problém, že jsem zůstával v zámoří anevěděl jsem, jak se na to tady budou tvářit. Nakonec jsme se domluvili, že přijedu po Švédských hrách.

Ze zápasové rytmu jste vypadl před dlouhou dobou. Nemáte obavy, že vám bude o něco déle trvat se zase dostat do tempa?

Obavy ani moc nemám, protože jsem trénoval. Vím, že nabrusleno něco mám. Nejde se na šampionát nepřipravit a jenom přijet.

S Rangers vám postup do play-off unikl doslova o vlásek. V posledním zápase jste prohráli s Philadelphií na nájezdy a do vyřazovacích bojů šla na váš úkor právě Philadelphia. Jak moc těžké bylo skousnout takové zklamání?

Do poslední chvíle jsme věřili, že máme šanci. Všichni nás odepisovali a nakonec jsme se dokázali probojovat do posledního zápasu, takže zklamání to bylo velké. Ale to je hokej.

Náladu si můžete spravit na mistrovství světa...

Bylo by hezké něco tady dokázat. Nechtěl bych tu říkat nějaké prognózy, ale všichni jsou připraveni tomu dát všechno.

Sledoval jste výsledky přípravných zápasů českého týmu?

Začal jsem je sledovat až teď na Švédských hrách. Předtím jsem se o to nezajímal, soustředil jsem se na to, abych si vyčistil hlavu od hokeje. Výsledek na Švédských hrách byl ovšem vynikající!

Co vůbec říkáte na fakt, že se ze šampionátu omluvilo takové množství hráčů?

Kluci nemůžou, nedá se nic dělat. Když sem někdo nechce jet, tak sem přece nepojede jenom kvůli nějakému tlaku. I tak si myslím, že máme kvalitní tým.

Těšíte se, že se zase uvidíte s Jaromírem Jágrem?

Dlouho jsem ho neviděl, takže se na to těším. Trošku si popovídáme...

Reklama