Hlavní obsah

Hokejisté Dánska zaskočili na úvod šampionátu Finy, porazili je 4:1

KOLÍN NAD RÝNEM

Hokejisté Dánska se postarali na mistrovství světa v Německu o obrovské překvapení, když v druhý hrací den porazili v severském derby vysoce favorizované Finy 4:1. Dánové vedli po pěti minutách 2:0 a bronzoví medailisté z olympijských her celý zápas marně dotahovali.

Článek

Finové úvod evidentně podcenili a ten byl pro ně rázem šokující, stejně jako pro necelých 12 tisíc diváků v hledišti. Do poloviny šesté minuty Dánové zásluhou Franse Nielsena a Regina dvakrát pokořili gólmana Rinneho a právě tyto zásahy určily ráz celého klání.

Kontiola sice velmi záhy odpověděl a v končící sedmé minutě snížil, ale to bylo ze strany favorita vše. Další snaha týmu Suomi ztroskotávala na výborném brankáři Andersenovi. Když přidal v nástupu do druhé dvacetiminutovky třetí gól outsidera Jakobsen a Dánové poté přežili bez úhony tři po sobě jdoucí oslabení, začínalo překvapení viset ve vzduchu.

Finové i přes velkou střeleckou převahu - třetí třetinu vyhráli na střely poměrem 16:4 - bojovali o kontaktní gól marně. Disciplinovaný výkon Dánů přinesl ovoce v podobě tří bodů, o nichž definitivně rozhodl při power play soupeře opět Frans Nielsen.

MS v ledním hokeji: Skupina D (Kolín nad Rýnem):
Finsko - Dánsko 1:4 (1:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Kontiola (Aaltonen, Nummelin) - 3. F. Nielsen (Staal, Jakobsen), 6. Regin (Degn), 22. Jakobsen (Dresler), 60. F. Nielsen. Rozhodčí: Looker (USA), Minář - Kalivoda (oba ČR), Kaspar (Rak.). Vyloučení: 1:7. Bez využití. Diváci: 11.452.
Finsko: Rinne - Nummelin, Puistola, Niskala, Vatanen, Kukkonen, Mäenpää, Jaakola - Immonen, Lehterä, J. Jokinen - Aaltonen, Kontiola, S. Kapanen - Korpikoski, Santala, Pihlström - Hahl, Hytönen, Komarov. Trenér: Jukka Jalonen.
Dánsko: Andersen - Larsen, Lassen, Boedker, D. Nielsen, Christensen I, Duus, Damgaard - Madsen, F. Nielsen, Eller - Hardt, Christensen II, Regin - Staal, Dresler, Jakobsen - Degn, Lykkeskov. Trenér: Per Bäckman.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články