Hlavní obsah

Čas zázraků nepominul, slaví norský tisk výhru nad Českem

OSLO/PRAHA

Čas zázraků ještě nepominul, tímto titulkem začínají shodně tři největší norské deníky oslavný článek o historicky prvním vítězství hokejistů Norska nad Českem na mistrovství světa v Mannheimu poměrem 3:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiří Novotný na ledě po střetu s Kristianem Forsbergem z Norska

Článek

Citují tak střelce prvního norského gólu Matse Zuccarella Aasena, který střetnutí označil za největší výhru svého dosavadního hokejového života.

Tři nejčtenější norské deníky Aftenposten, Verdens Gang a Dagbladet, které věnují utkání ve sportovní rubrice na webových stránkách první místo, hovoří při popisu zápasu o senzaci. Chválí norský tým za to, že dokázal na MS porazit skutečnou hokejovou velmoc, podobně jak to v minulých dnech předvedli vítězstvími nad Finskem a USA Dánové.

"Čas zázraků očividně ještě nepominul. Je to nesmírně příjemné, i proto, že nás všichni podceňovali. Do týmu přišli mladí hráči s vůlí po vítězství, kteří jsou ochotni dřít a vydat ze sebe úplně všechno," pochválil své spoluhráče Zuccarello Aasen, který své cizokrajně znějící jméno zdědil po italských prarodičích.

"Je to pro mne ten nejlepší zápas, který jsem za národní tým sehrál, porazili jsme medailového kandidáta a jeden z nejlepších týmů na světě," dodal Aaasen, který prý měl po utkání pocity, jako by vyhrál celé mistrovství světa.

Mladíci nezklamali 

Norský trenér Roy Johansen před mistrovstvím upozorňoval, že mu účast z různých důvodů odřeklo sedm klíčových hráčů, že má Norsko možná nejmladší tým na celém šampionátu a že jeho výsledky budou záviset na tom, jestli mladíci, kteří dostali šanci, překvapí.

Podle Johansena bylo v zápase s Českem důležité, že Norové na rozdíl od svého prvního střetnutí se Švédskem vydrželi se silami až do konce.

"Bylo to fantastické. Pracovali jsme spoustu let na tom, abychom dokázali zdolat některého z hokejových velikánů. Teď si můžeme chvíli užívat sladké okamžiky, ale již brzy nás čeká Francie, a když prohrajeme, nepostoupíme," připomněl norský kapitán Tommy Jakobsen.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články