Hlavní obsah

Hokejisté USA porazili Francii a zachránili se mezi elitou

MANNHEIM

Hokejisté Spojených států amerických porazili ve svém druhém utkání ve skupině o udržení na mistrovství světa v Německu Francii 4:0. S předstihem si tak prakticky zajistili setrvání mezi elitou, o které by mohli přijít pouze v případě, že by v posledním kole Francie porazila v základní hrací době Kazachstán a sami Američané prohráli s Itálií o osm a více branek.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Američtí hokejisté si po dvou výhrách ve skupině o udržení pojistili účast na příštím světovém šampionátu.

Článek

Ve druhém nedělním souboji udolali Italové Kazachstán 2:1 a mírně vylepšili svoji pozici ve skupině. Pokud však nebudou bodovat v posledním utkání s Američany a Francie nezaváhá s Kazachstánem, prohra právě ve vzájemném utkání s Francouzi se Italům stane osudnou. Při předpokládané výhře Američanů v základní hrací době a případném tříbodovém úspěchu Kazachstánu s Francií se však může situace ještě hodně zamotat a v takovém případě by rozhodovala o dvou sestupujících minitabulka.

MS v ledním hokeji, skupina o udržení
Francie - USA 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. Foligno (Johnson, Dubinsky), 34. Dubinsky (Moss, Lundin), 42. Oshie (Galiardi, Yandle), 54. Foligno (Dubinsky, Moss). Rozhodčí: Sjöberg (Švéd.), Šindler - Kalivoda (oba ČR), Arm (Švýc.). Vyloučení: 4:1. Využití: 0:1. Diváci: 4325.
Francie: Ferhi - Bachet, Amar, Auvitu, Besch, Roussel, Quessandier, Igier - Y. Treille, Raux, S. Treille - Bellemare, Da Costa, Lussier - Lamperier, B. Henderson, Gras - Hecquefeuille, Tardif. Trenér: Dave Henderson.
USA: Clemmensen - M. Greene, Johnson, Hillen, Yandle, A. Greene, Lundin, Chorney, Gilroy - Okposo, Oshie, Galiardi - Moss, Dubinsky, Foligno - Nystrom, Potulny, Kreider - Hanson, Carter, Kennedy. Trenér: Scott Gordon.
Itálie - Kazachstán 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 47. Borgatello (Egger, Souza), 50. Souza (Egger, Scandella) - 45. Starčenko (Šafranov). Rozhodčí: Levonen (Fin.), Piechaczek (Něm.) - Semjonov (Est.), Valach (SR). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 1934.
Itálie: Bellissimo - Strazzabosco, Plastino, Marchetti, Borgatello, Hofer, De Marchi, Johnson - Scandella, Egger, Souza - Ramoser, Ansoldi, Fontanive - De Bettin, Iannone, Margoni - Zisser, Oberrauch, De Toni - Parco. Trenér: Rick Cornacchia.
Kazachstán: Jeremejev - Semenov, Antipin, Litviněnko, Vasilčenko, Savčenko, Koledajev - Koreškov, Šafranov, Gavrilin - Dudarev, Bumagin, Starčenko - Krasnoslobodcev, Voroncov, Spiridonov - Solarev, Žajlauov, Šin - Rymarev. Trenér: Andrej Šajanov.
Tabulka skupiny o udržení
1. USA2200014:06
2. Itálie210013:33
3. Francie210012:53
4. Kazachstán200021:120

Reklama

Související témata: