Hlavní obsah

Nemohoucí packalové, píší o slovenských hokejistech média

BRATISLAVA

Střeleckou nemohoucnost, těžkopádnost a malou touhu po vítězství v osmifinálových bojích vyčetla slovenská média svým hokejistům, kteří po prohře s domácím Německem nepostoupili na mistrovství světa do play-off. Po dobrých výkonech v základní skupině by zpackané osmifinále mělo být poučením pro nezkušené mužstvo kanadského trenéra Glena Hanlona před příštím šampionátem v Bratislavě a Košicích.

Foto: Grigory Dukor , Reuters

Zdrcení slovenští hokejisté

Článek

"Mohli jsme a měli jsme postoupit do čtvrtfinále. Ale zdálo se nám, že naše mužstvo, i když v téměř zcela novém složení a bez skutečných mezinárodních zkušeností asi poloviny kádru, z přemíry snahy hraje těžkopádně. Anebo, pokud chcete, nic jsme nehráli," napsal deník Šport ve svém internetovém vydání.

Slováci se podle komentáře dokázali dostat do obranné třetiny soupeře, horší to však bylo s pronikáním těsně k brance, odkud v současném hokeji padá nejvíce gólů. Ani odražené či vyražené střely soupeřovým brankářem neměl kdo dorážet.

Chyběla vůle k vítězství

"Šesté vystoupení Slováků na turnaji nesneslo přísnější kritéria. Němci díky koncentrovanějšímu výkonu slavili úspěch. Cosi naší hře chybělo. Cosi, co ji zdobilo v prvních zápasech na turnaji. Mužstvu chyběla větší vůle po vítězství," poznamenal server Hokejportal.sk.

Internetový portál Sme.sk napsal, že zápas s Německem nebyl o štěstí; Slováci se jednoduše nedokázali vzchopit ani v klíčovém souboji. "Hokejisté skončili. Neumí střílet. Naši byli ve hře s pukem lepší, ale všechno ztroskotalo na chybějící střelbě," komentoval server špatnou produktivitu týmu. V osmifinále dali Slováci v průměru jen gól na zápas a v důsledku toho potřetí za sebou nepostoupili do čtvrtfinále MS.

Reklama

Související témata: