Hlavní obsah

Finále s Rusy sledovaly 3 milióny diváků

PRAHA

Nedělní vítězství českých hokejistů ve finále mistrovství světa vidělo na obrazovkách ČT celkem 2,906 milionu diváků, z toho 2,793 milionu dospělých a 113 tisíc dětí. Finále mezi Českem a Ruskem (2:1) tak bylo nejsledovanějším pořadem ČT za posledních pět let. Vyplývá to z údajů České televize, které má ČTK k dispozici.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Utkání s Rusy sledovali v neděli večer fanoušci i na velkoplošné obrazovce na Staroměstském náměstí v Praze.

Článek

Přímý přenos finále vysílala ČT2 od 20:15. Utkání sledovalo 31,6 procenta dospělé populace a 68,77 procenta všech lidí, kteří se tou dobou dívali na televizi. "Finálový zápas byl nejsledovanějším pořadem České televize od 15. května 2005, kdy jej těsně překonal finálový zápas Česko - Kanada na MS v hokeji ve Vídni," uvedl mluvčí České televize Ladislav Šticha.

Televize Nova kvůli hokejovému finále přesunula původně plánovanou epizodu seriálu Pojišťovna štěstí na pondělí, místo ní nasadila americký film Gejša. Ten obsadil ve sledovanosti druhé místo s podílem 8,23 procenta na dospělém publiku. Třetí nejsledovanější stanicí s podílem 5,56 procenta byla tou dobou ČT1, která vysílala český film Swingtime. Prima nabídla divákům poslední díl soutěže Robin Hood - Cesta ke slávě, který dosáhl podílu na dospělém publiku 5,24 procenta.

O zápasy české reprezentace mají diváci ČT tradičně největší zájem. K nejsledovanějším utkáním letošního šampionátu dále patřilo sobotní semifinálové utkání Česka se Švédskem, které zhlédlo 1,3 miliónu dospělých diváků. Čtvrtfinále s Finskem sledovalo 1,222 miliónu dospělých diváků, duel osmifinálové skupiny Česko - Lotyšsko předtím vidělo 1,233 miliónu lidí.

Průměrně sledovalo všechna utkání českého týmu 1,269 milionu diváků. Nejnižší sledovanost měly úvodní duely ČR s Norskem a Francií, které vidělo 628 000 respektive 612 000 diváků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články