Hlavní obsah

Hokejisty Ruska posílí na MS Kovalčuk, Frolov a Grebeškov

MOSKVA

Hokejisty Ruska posílí na květnovém mistrovství světa v Německu kanonýr Ilja Kovalčuk z New Jersey, další útočník Alexandr Frolov z Los Angeles a obránce Denis Grebeškov z Nashvillu.

Článek

Všichni tři se podíleli na zisku titulu na loňském světovém šampionátu ve Švýcarsku, Kovalčuk s Grebeškovem nechyběli ani při triumfu o rok dříve v Kanadě a také na únorových olympijských hrách ve Vancouveru, kde prožili čtvrtfinálového vyřazení od Kanady.

Už nyní má trenér sborné Vjačeslav Bykov v přípravě a v nominaci na Švédské hry sedm hráčů z NHL. K dispozici má útočníky Maxima Afinogenova a Jevgenije Arťjuchina z Atlanty, Nikolaje Kuljomina z Toronta, Artěma Anisimova z New Jersey, Envera Lisina z New Yorku Rangers, obránce Dmitrije Kulikova z Floridy a brankáře Antona Chudobina z Minnesoty. Ten ale odchytal za Wild jen dva zápasy, jinak působil na farmě v Houstonu v nižší AHL.

Naopak kvůli zranění Rusko neposílí zadák Anton Volčenkov z Ottawy. Z domácí soutěže Bykov nemůže počítat s útočníkem Igorem Grigorenkem z Ufy, již dříve se zranil kapitán Alexej Morozov z Kazaně. Pro turnaj Euro Hockey Tour také nebude k dispozici další útočník Alexandr Radulov z Ufy, který by měl ale světový šampionát stihnout.

Reklama

Související témata: