Hlavní obsah

3D GRAFIKA: Slováci prohrávali o dva góly, nakonec ale Bělorusko udolali

KOLÍN NAD RÝNEM

Hokejisté Slovenska se po úvodní prohře s Rusy dočkali ve svém druhém vystoupení na mistrovství světa v Německu prvního vítězství. V základní skupině A v úterý porazili svěřenci kouče Glena Hanlona Bělorusko 4:2, přestože po první třetině prohrávali 0:2. Vítězný gól dal ve 45. minutě při přesilovce útočník Marek Zagrapan.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Slovenský hokejista Marek Zagrapan slaví s týmovým kolegou Richardem Lintnerem gól do sítě Běloruska.

Článek

Slováci začali podobně zakřiknutě jako proti Rusku a byli v první třetině horším týmem. Bělorusové ze své střelecké převahy (11:5) vytěžili dvě branky. V páté minutě otevřel skóre Děmagin, v 10. minutě při signalizované výhodě přidal druhý zásah s přispěním brankáře Budaje z velkého úhlu Kaljužnyj. Odpovědí Slováků byla nastřelená tyč po akci Bulíka s Tatarem.

Od druhé části se obraz hry výrazně změnil, k čemuž notně přispěla i využitá přesilovka Slováků a gól Čiernika. Chvilku nato pálil Bartovič, puk vyražený brankářem Kovalem už se snášel do brankoviště, ale Stasenko ho za pomoci horní tyče dokázal vyrazit do bezpečí. Vyrovnání ovšem pouze oddálil. Krátce po polovině základní hrací doby se právě Bartovič prohnal obranou Bělorusů a bekhendem vyrovnal na 2:2.

Možná klíčový okamžik přišel v úvodu třetího dějství, kdy ujel v oslabení Kovyršin, ale ztroskotal na Budajovi. O chvilku později při další přesilovce naopak na druhé straně skóroval Zagrapan. Bělorusové se sice snažili o vyrovnání, ale 54 vteřin před koncem pohřbil jejich naděje na bodový zisk po rychlém brejku opět Bartovič.

Bělorusko - Slovensko 2:4 (2:0, 0:2, 0:2)on-line
Branky a nahrávky: 5. Děmagin (Stas, Meleško), 10. Kaljužnyj (Stas, Meleško) - 23. Čiernik (Lintner), 31. Bartovič (Pánik, Lintner), 45. Zagrapan (Sekera), 60. Bartovič (Pánik, Podkonický). Rozhodčí: Lärking (Švéd.), Savage - Bechard (oba Kan.), Arm (Švýc.). Vyloučení: 6:4. Využití: 0:2. Diváci: 8862.
Bělorusko: Koval - Salej, Kolosov, Stasenko, Denisov, Kosťjučenok, Makrickij, Rjadinskij - Ugarov, Kaljužnyj, Grabovskij - Meleško, Stas, Děmagin - Kulakov, Stefanovič, Kovyršin - Michalev, Čupris, Seňkevič. Trenér: Eduard Zankovec.
Slovensko: Budaj - Majeský, Sekera, Graňák, Lintner, Starosta, Mihálik - Pánik, Zagrapan, Svatoš - Kukumberg, Podkonický, Bartovič - Bulík, Dravecký, Tatar - Macho, Zálešák, Čiernik - Gron. Trenér: Glen Hanlon.

Reklama

Související témata: