Hlavní obsah

Pro stříbro jsme na MS nepřijeli, zlobil se ruský kapitán Kovalčuk

KOLÍN NAD RÝNEM

Jen pár vteřin si ruský kapitán Ilja Kovalčuk po porážce svého „Dream Teamu“ s Českem ve finále mistrovství světa ponechal na krku stříbrnou medaili. „Nikdo z nás nechtěl být druhý, pro nás druhé místo neexistuje,“ řekl ruským novinářům Kovalčuk, jehož příkladu následovala i řada dalších spoluhráčů a po prohraném finále sundavali z krku medaile, které schovávali v dlaních.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Ilja Kovalčuk si sundává z krku stříbrnou medaili po prohraném finále MS s Českem

Článek

Jako hlavní důvod porážky viděl Kovalčuk neproměňování příležitostí. „Ve druhé třetině jsme trošku zpomalili, ve třetí třetině nás brzdila oslabení,“ podotkl Kovalčuk, jenž se pozastavil především nad vyloučením Jemelina na pět minut za bodyček Jágrovi. "Přijde mi zvláštní, že zápas s Čechy řídí Slovák," prohlásila hvězda sborné.

Kovalčuk přirovnal českou hru k semifinále s Němci. Také proti bojovným domácím hokejistům se ruská mašina dlouho nemohla dostat do správného tempa a postup do finále vybojovala těsným poměrem 2:1. „Čechům pomohl rychlý gól. Pak jsme odehráli spoustu času v jejich třetině, měli jsme velké šance. Ve druhé třetině už byla hra vyrovnaná, příležitosti byly na obou stranách, v poslední třetině nám nakonec nezbyl čas na vyrovnání.“

S výkonem mužstva byl Kovalčuk spokojený. „Po finále se můžeme podívat sami sobě do očí, bojovali jsme a rvali jsme se. Dělali jsme, co jsme mohli, ale chybělo nám štěstí. Celý turnaj nás nikdo neporazil, Češi však byli těžkým soupeřem,“ citoval Kovalčuka ruský server Gazeta.ru.

Reklama

Související témata: