Hlavní obsah

VIDEO: Ze stadiónu Schalke se stane největší hokejová aréna na světě

GELSENKIRCHEN

Stadion bundesligových fotbalistů Schalke 04 se během šesti dnů promění v největší hokejovou arénu na světě. Bezprostředně po posledním sobotním ligovém zápase fotbalistů začala přestavba stadiónu v Gelsenkirchenu na hokejový stánek, který má v pátek hostit rekordní kulisu 76 152 lidí během zahajovacího utkání mistrovství světa mezi domácím Německem a Spojenými státy americkými.

Foto: www.deb-online.de

Takto by měl stadion FC Schalke 04 vypadat při hokejovém MS

Článek

Ve Veltins Areně se pracuje od nedělního rána dnem i nocí. Poté, co byl odstraněn trávník, začala stavba dodatečných tribun z ocelových trubek, které pojmou téměř 15 tisíc lidí.

Mezitím pracuje osm zařízení na výrobu ledu, která spotřebují tolik elektrického proudu jako dvě čtyřčlenné domácnosti za rok. Na led o tloušťce šest až sedm centimetrů je třeba 130 kubických metrů pitné vody - tedy zhruba 1000 plných van. Ledová plocha by měla být připravena ve středu večer, den poté si na ní zatrénují oba týmy.

Na přípravu jediného zápasu, jenž zahájí šesté mistrovství světa v Německu, vyčlenili organizátoři 1,2 miliónu eur z celkového rozpočtu 17 miliónů.

Odměnou jim má být zápis do Guinnessovy knihy rekordů za překonání dosavadního diváckého maxima na hokeji. Rekord v říjnu 2001 stanovilo 74 554 návštěvníků zápasu mezi týmy amerických univerzit Michigan a Michigan State.

Aby byla skutečně všechna místa na stadionu obsazena, plánují organizátoři otevřít brány o první přestávce a pustit do hlediště diváky, kteří nesehnali lístky v předprodeji. Ti se budou moci odpoledne na akci pro fanoušky zapsat do seznamu čekatelů, a pokud zůstanou v aréně volná sedadla, dostanou se od druhé třetiny do hlediště.

Reklama

Související témata: