Hlavní obsah

Česká televize se vysíláním hokejového MS zapíše do historie

PRAHA

Celkem dvaatřicet utkání, z toho drtivou většinu přímým přenosem, odvysílá z letošního mistrovství světa v ledním hokeji Česká televize (ČT) na svých programech ČT 2 a ČT 4 Sport. Pokud ČT odvysílá všechny plánované zápasy z Německa, bude mít letos na kontě celkem 203 hokejových TV-utkání. V Evropě se jedná o absolutní historický rekord v jedné sezóně, v posledních dvou sezónách vysílala ČT 141 utkání.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Šéfredaktor Redakce sportu České televize (ČT) Otakar Černý a komentátor Robert Záruba (vlevo).

Článek

"Pro nás to je zakončení mimořádné hokejové sezóny. Poprvé v historii televizního vysílání hokeje u nás se dostaneme na číslo přes 200 odvysílaných hokejových utkání za sezónu," pochlubil se na úterní tiskové konferenci šéfkomentátor České televize Robert Záruba.

Lahůdkou nejen pro všechny fanoušky, ale i komentátory bude úvodní zápas šampionátu, kdy se na fotbalovém stadionu v Gelsenkirchenu pro 75 tisíc lidí utká domácí Německo s týmem USA. Zápas bude komentovat Michal Dusík. "Možná jsem dostal důvěru i díky tomu, že jsem vzhledem ke komentování atletiky vybaven kvalitním dalekohledem," pobavil Dusík nad faktem, že jeho stanoviště bude tentokrát od ledové plochy o dost vzdálenější, než je zvyklý na zimních stadionech.

Hokejové MS 2010 v České televizi:
Kompletní rozpis přímých přenosů najdete zde

Televizní diváky potěší, že opět bude Studio MS využívat trik Arabela, který se osvědčil na loňském MS ve Švýcarsku. Díky televizní technice se tak do studia alespoň virtuálně dostanou hráči či trenéři české reprezentace. "Udělali jsme několik úprav, aby to bylo pro diváky ještě zajímavější," slibuje novinky Záruba.

Studio MS bude vysílat z Prahy v 16 a 20 hodin, střídavě na dvojce a na čtyřce. Jeho program bude zaměřen přednostně na české mužstvo, jeho osobnosti Jaromíra Jágra, Tomáše Vokouna a také sadu mladých hráčů Romana Červenku nebo Jakuba Voráčka. V přestávkovém programu ČT ukáže také slavné momenty 90 let světových šampionátů a jejich aktéry v současnosti.

Reklama