Hlavní obsah

VIDEO: Na hokejovém MS se bude hrát se zelenými puky, jde o akci proti dopingu

PRAHA

Těsně před začátkem mistrovství světa v Německu rozjela Mezinárodní hokejová federace (IIHF) antidopingovou kampaň "Doping do hokeje nepatří." Ve spolupráci se Světovou Antidopingovou Agenturou (WADA) si od toho IIHF slibuje, že odradí všechny hokejisty od užívání zakázaných látek a přispěje k čistotě jednoho z nejpopulárnějších sportů na světě. Symbolem kampaně je zelený puk.

Článek

"I když je doping v mezinárodním hokeji spíše raritou, uvědomujeme si, že nejsme imunní vůči lidem, kteří chtějí podvádět užíváním zakázaných látek," prohlásil prezident IIHF René Fasel. "To je důvod, proč jsme společně s WADA zahájili kampaň nazvanou Zelený puk," dodal.

V klipu IIHF tak proti dopingu brojí světoví hokejisté minulosti i současnosti. Aktivně se do celé akce zapojil především Wayne Gretzky, zdárně mu sekundují i Mats Näslund, Zdeno Chára, Peter Forsberg, Jari Kurri, Hayley Wickenheiserová či Henrik Zetterberg. Krátce se v klipu mihne i český olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr.

Zelené puky se objeví na ledě i během mistrovství světa v Německu. Použijí je hráči USA a domácího týmu na rozbruslení před zahajovacím zápasem šampionátu v Gelsenkirchenu. Poté se zelené puky objeví i před utkáním Finska s Dánskem v Kolíně nad Rýnem a duelem Švýcarska s Lotyšskem v Mannheimu.

Bude to vůbec poprvé v historii mezinárodního hokeje, kdy budou mít na akci pod hlavičkou IIHF puky jinou než tradiční černou barvu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články