Hlavní obsah

Ruští hokejisté na MS vítězí, přesto se dostali do sporu s médii

KOLÍN NAD RÝNEM

Hokejisté Ruska na mistrovství světa v Německu vyhráli všechny zápasy, s předstihem si zajistili postup do čtvrtfinále, přesto se dostali do konfliktu s médii. Hráčům sborné se totiž nelíbil přístup ruských novinářů, zejména jedné televizní stanice, a rozhodli se je v dějišti turnaje ignorovat a neodpovídat na otázky. Během dneška se však prý spor podařilo vyřešit.

Foto: ČTK/AP

Ruský útočník Sergej Mozjakin (uprostřed) oslavuje branku.

Článek

Reprezentantům se podle všeho nelíbilo, že kanál Rusko 2 odvysílal reportáž o tom, jak někteří hokejisté na turnaji kouří. V sobotu poté tento program nestihl úvod zápasu proti Německu, neboť byl komentátor zabraný do diskuze s hostem.

Po nedělním utkání proti Dánsku proto hráči prošli mix zónou a s ruskými novináři se vůbec nebavili. Až po zásahu Mezinárodní hokejové federace se z kabiny vrátili obránce Dmitrij Kulikov a útočník Arťom Anisimov, dva nejmladší hráči v týmu. Hvězdy v čele s Alexandrem Ovečkinem a Pavlem Dacjukem, který vstřelil hattrick, mlčely.

Dnes ale podle všeho hráči zakopali válečné sekery. "Mluvil jsem s kapitánem Iljou Kovalčukem a slíbil, že v úterý bude bojkot zrušený a po zapase s Finskem budou všichni hráči s novináři mluvit," řekl šéf ruského hokeje Vladislav Treťjak. Pětice hráčů se ale rozhodla se zástupci médii mluvit už po dnešním tréninku.

Například kouč sborné Vjačeslav Bykov však poznamenal, že o žádném bojkotu nic neví, asistent Igor Zacharkin ale přiznal, že byl proti tomuto rozhodnutí. "Hráči musí být k tisku otevření. Tým se ale rozhodl jinak," uvedl Zacharkin.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články