Hlavní obsah

Špatná zpráva! Brankář Vokoun na mistrovství světa nepojede

LITVÍNOV

Po vítězství nad Švýcarskem v přípravném zápase v Litvínově oznámil trenér české hokejové reprezentace Alois Hadamczik šokující novinku: na mistrovství světa nepojede brankář Tomáš Vokoun, který měl být hlavní zbraní národního týmu na šampionátu na Slovensku. Brankář Floridy oznámil trenérovi své rozhodnutí dnes, důvodem je konec v týmu Floridy a hledání nového angažmá.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Tomáš Vokoun hokejové reprezentaci nepomůže

Článek

"Právě jsem domluvil s Tomášem Vokounem, který mi oznámil, že na mistrovství světa nepřijede," prohlásil těsně po přípravném zápase národního týmu v Litvínově trenér Alois Hadamczik.

"Zdůvodnil mi to tím, že nemá smlouvu a že neví, kde bude vůbec hrát, takže to musí řešit s rodinou a čekat, jak to s ním dopadne. Florida mu smlouvu nenabídla, takže u ně panuje z celé situace dost značná nervozita," vysvětlil kouč okolnosti Vokounova odmítnutí startu na MS.

S hlavní hvězdou loňského zlatého tažení MS v Německu byl v posledních dnech neustále ve spojení. "Řešili jsme to už asi čtyři dny, nyní mi oznámil, že je to definitivní stanovisko. Hodně mě to zaskočilo, ale nemohu s tím už dál nic dělat," vykládal Hadamczik.

Nepřijede ani Dvořák

"Sice mi účast na šampionátu v létě slíbil, stále to ještě platilo i před čtrnácti dny. Ale je to jeho rozhodnutí, které akceptuji a už se tím nebudu dále zabývat. Myslím, že na to má právo. Je to hráč, který pro českou zemi hodně odvedl," hájil brankáře.  Reprezentaci neposílí ani další hráč ze zámoří Radek Dvořák, který neprošel zdravotní prohlídkou.

Prvním brankářem pro šampionát se tak stává Ondřej Pavelec, druhým Jakub Štěpánek. "O třetím postu se teprve rozhodneme. Máme ještě čas," oznámil Hadamczik novou hierarchii brankářů. Jako třetí brankář pravděpodobně dostane šanci Jakub Kovář, který je u týmu v posledních zápasech a bude chytat i sobotní zápas v Litvínově proti Švýcarsku.

Reklama

Související témata: