Hlavní obsah

Z Arizony přišla smutná zvěst, Rozsíval je zraněný. Velká nepříjemnost, přiznal Hadamczik

Libor KalousSport.cz

Kvartet jmen a žádný velký optimismus v dohledu. Hokejisté Phoenixu vypadli v prvním kole Stanley Cupu. Pro český národní tým před mistrovstvím světa zpráva, která říkala: čtyři hráči jsou volní, když je bude trenér Alois Hadamczik chtít. Přál si především obránce Michala Rozsílava, ale tahle šance se patrně utopí ve zdravotních komplikacích. Z Arizóny vane do Česka neveselý vzkaz.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik na tréninku. Dočká se obránce Michala Rozsívala z Phoenixu?

Článek

„S Rozsívalem jsme mluvili, má zdravotní problémy, nevypadá to vůbec dobře. Má urvaný nebo natržený klíček (v rameni). Stalo se mu to v předposledním utkání, teď hrál s opíchaným ramenem. Mluvil s ním odborník, který je specialista na ramena a kolena. Pokud půjde o zranění, které specifikovali, tak nevěří, že by Rozsíval mohl být v pořádku,“ řekl po brněnské výhře nad Finskem trenér Hadamczik.

Šance tu ještě je. Ale patrně není v procentech, ale v promilích. „Hodně jsme s ním počítali, je to dost velká nepříjemnost. Ještě dneska večer (čtvrtek) po utkání mu budeme volat, ale nevypadá to dobře,“ přiznal kouč, který má v seznamu možných posil ještě tři jména z Phoenixu. Ale ani tito hráči pravděpodobně neposílí českou reprezentaci před světovým šampionátem, který startuje příští pátek na Slovensku.

S Vrbatou bude trenér mluvit 

Radim Vrbata, útočník: „Nechám si pro sebe, co mu chci říct, dneska s ním budu mluvit, zítra vám řeknu,“ pověděl Hadamczik.

Rostislav Klesla, obránce: „Nemluvili jsme s ním, budeme také rozmýšlet po zranění Rozsívala. Kdyby byl Rozsíval, budeme situaci zvažovat, jestli má vůbec zájem reprezentovat. Čekali jsme na možnost, že vypadne Kaberle (Boston).

Martin Hanzal, útočník: „Nemůže, jde na operaci, nehrál asi dvacet zápasů, toho nepustí zdravotní prohlídka.“

Pokud dojde na předchozí Hadamczikova slova, může si tuhle čtyřku škrtnout. V úvahu by poté z NHL nejvíce přicházel Tomáš Kaberle, Tomáš Plekanec a David Krejčí. Ale tady v první řadě záleží na výsledcích prvního kola Stanley Cupu.

Reklama

Související témata: