Hlavní obsah

Jágr: hvězda nestárnoucí a stále mocně zářící. Skvělá zpráva před mistrovstvím světa

Příběh, který tu byl už tolikrát, že to asi nespočítáte. Jako mlýnek se otáčí dokola. A stále neomrzel: v hlavní roli Jaromír Jágr. Asistentce u rozhodujícího gólu ve čtvrtek proti Finsku. V sobotu jeden gól a tři přihrávky. Taková je jeho bilance po dvou utkáních na Českých hokejových hrách v Brně. Skvělá zpráva před mistrovstvím světa, které začíná v pátek na Slovensku. "Je neuvěřitelné, co předvádí," vysekl mu po zápase poklonu spoluhráč Jakub Voráček.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Jaromír Jágr (vlevo) a Roman Červenka patřili k výrazným postavám českého výběru v utkání s Ruskem.

Článek

Jistota z něj sálá, věří si, k tomu připravuje šance pro druhé. Hráč v českém národním týmu, který nosí „68“ opět dokazuje, že je persóna, která nesmí chybět v nominaci na světový šampionát. Tenhle útočník ani ve svých devětatřiceti letech snad nestárne.

„Musím přiznat, že jsem nečekal, že bude takhle hrát od začátku. Připadá mi, že je mu pětadvacet. Dnes byl zase o stupeň lepší. Celý útok si vyhoví, udělají si prostor,“ kvitoval v sobotu po utkání s Ruskem šéftrenér Slavomír Lener, který chválil souhru - útoku Jágr, Červenka, Průcha.

Za sto dvacet brněnských minut si forvard Avangardu Omsk připsal pět bodů. Zvláště čtyři proti Rusku jsou hodně vidět. „První útok bude hrát i v neděli,“ řekl trenér Alois Hadamczik. Původní dohoda zněla, že Jágr tento zápas vynechá a nastoupí zase až ve středu proti Kanadě v Praze. Nyní nastala změna. Pro tým a diváky jen dobře. Zvláště po těchto výkonech.

Jaromír Jágr (třetí zleva) se raduje se spoluhráči z gólu do sítě Rusů.foto: Právo/Jan Handrejch

Měsíční zápasovou pauzu na něm nepoznáte. „Jarda sehrál famózní utkání, tři přihrávky a jeden gól. To hovoří samo za sebe. V důležitých momentech byl, kde měl být, nahrával tam, kam měl. Jeho výkon podpořil celé mužstvo,“ glosoval výkon kladenského odchovance i asistent trenéra Josef Paleček.

Jágr - jméno, které už léta fanoušci hltají. Jeho odchod z nejuznávanější hokejové ligy mu vůbec nesebral na kreditu. NHL opustil, zamířil do KHL a patří k hvězdám. Má respekt a stále i výkony, které budí pozornost, je autoritou.

„Jarda hrál už výborně v zápase s Finy, dnes to jen potvrdil,“ řekl po Rusku obránce Jakub Nakládal. Co předvede v neděli proti Švédsku? A co při cestě za světovou obhajobou českého zlata? Ale pozor. Sám to ale nezvládne.

„Když hrají nejlépe nejlepší hráči, tak se všichni připojí. Kluci si přidávají navíc v tréninku, důležitá bude ale hra za čtrnáct dní,“ upozornil Lener na dobu, kdy bude naplno rozjeté mistrovství světa.

Reklama

Související témata: