Hlavní obsah

Hadamczik poradil Jágrovi, ať si zavře okno, aby mu neuletěla forma

BRNO

Tři zápasy na Českých hokejových hrách přinesly vyřazovací ortel. Ale jen dva. O mistrovství světa už nebude bojovat obránce Tomáš Mojžíš a útočník Petr Vrána. Ostatní se přesouvají do Prahy, kde ve středu sehrají utkání proti Kanadě. Po této generálce přijde další zúžení. Jaká bude konečná realita? „Představu možná mám, ale neřeknu ji,“ řekl trenér Alois Hadamczik po prohraném utkání se Švédskem v Brně.

Foto: Igor Šefr, Sport.cz

Trenér českého národního týmu Alois Hadamczik na střídačce během utkání se Švédy.

Článek

Předchozí dvě utkání jste vyhráli, což vám zajistilo prvenství na turnaji. Proč závěrečný zápas nevyšel? Švédové byli od začátku pohyblivější, v soubojích byli agresivní.

Rozdělil jste od sebe Martina Havláta s Milanem Michálkem. Jak jste s nimi spokojen? Je to jen začátek, hráli dva zápasy. Na nějaké hodnocení je ještě brzo. Myslím si, že zápas s Kanadou ukáže více. Konkrétně Michálek sehrál dnes vynikající utkání.

Vampolu jste přiřadil k Jágrovi. Značí to něco k mistrovství světa? K tomu bych se nevyjadřoval. Bylo to míněno tak, že v Omsku hrají spolu. Chtěli jsme udělat nějaké oživení. Myslím, že dneska celý tým hrál poslední třetinu výborně.

Vyhráli jste turnaj, ale prohráli poslední zápas. Není to nakonec dobře, hráči nebudou mít příliš sebevědomí, ne? Já bych byl radši, kdybychom vyhráli. Ti hráči mají za sebou tolik úspěchů, že z jednoho vítězného zápasu na Euro Hockey Tour v oblacích lítat nebudou. Diváci asi ano, hráči ne.

Jaromír Jágr (vlevo) a Roman Červenka patřili k výrazným postavám českého výběru v utkání s Ruskem.foto: Právo/Jan Handrejch

Co byste řekl k formě Jaromíra Jágra? Řekl jsem mu, ať zavře okno, ať ji drží. (Útočník Omsku ve třech zápasech nasbíral šest bodů za dva góly a čtyři asistence, stal se nejproduktivnějším hráčem Českých her)

A průběžná situace s hráči v NHL, kteří by mohli reprezentaci na světovém šampionátu posílit? Uvidíme, jak se rozhodne Venca Prospal. Určitě ve hře máme Plekance. Obránce Hamrlíka, Špačka. Jsou staří, ale zkušení hráči. Nevíme, jestli by měli zájem, protože jsme s nimi nemluvili. Ve hře je Kaberle, Krejčí. Nyní nejde odpovědět, série se blíží ke konci, ale stále je otevřená pro obě strany.

Všechny zápasy v Brně provázela skvělá atmosféra, souhlasíte? Byl to nejpěknější turnaj, jaký jsme sehráli. Jsme hodně spokojení, ale já jsem tolik překvapený nebyl, protože jsem jezdil na extraligové zápasy, znám tu atmosféru. Většinou lidé chodí na domácí klub, ale teď přišli na národní tým, oni bojovali s námi proti soupeřům, byli skvělí. Nechci nikoho urazit, ale neznám lepší město s takovým diváckým zázemím. Daleko lépe se dívá a komunikuje s lidmi, kdy jim dáte takový dárek, když si zaplatili vstupné.

Reklama

Související témata: