Hlavní obsah

Hokejisté pobláznili Česko. Na Staroměstském náměstí fandil i prezident Klaus

PRAHA/BRATISLAVA

Červeno-modro-bílé tribuny, klobouky v národních barvách a dokonce i obvaz na poraněné noze; čeští hokejisté hráli i klíčové čtvrtfinále na mistrovství světa na Slovensku v domácím prostředí. Zatímco v zápase s týmem Spojených států byly až do devatenácté minuty první třetiny síly i brankový stav vyrovnány, v hledišti jasně dominovaly české dresy. Obhájci zlatých medailí měli v zádech znovu plné tribuny svých fanoušků, kteří svěřence trenéra Aloise Hadamczika hnali do bojů o medaile.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident ČR Václav Klaus spolu s Petrem Břízou fandí českým hokejistům na Staroměstském náměstí.

Článek

Fanoušci českého hokeje se do okolí zimního stadionu v Bratislavě začali scházet už několik hodin před prvním čtvrtfinálovým zápasem letošního šampionátu. Tradičně nejvíc diváků zamířilo do zóny pro fanoušky, kde početné skupinky lidí s českými vlajkami procvičovali hlasivky skandováním "Češi, Češi".

K českým dresům a vlajkám mnozí přidali klobouky, případně si pomalovali tváře a vlasy národními barvami. Když se objevil v ochozech fanoušek o berlích, neváhal si omotat bolavou nohu obvazem v bílo-modro-červené barvě.

Fanoušci fandili českým hokejistům proti USA i ze Staroměstského náměstí v Praze.foto: Právo/Jan Handrejch

Čeští fanoušci v hojném počtu zamířili do Bratislavy podpořit svůj tým ve všech jeho dosavadních vystoupeních. Až na zápas Hadamczikova výběru s reprezentací pořadatelské země v osmifinálové skupině měli příznivci českého hokeje v hale s kapacitou přes 9300 lidí jasnou převahu. Jejich hlasité povzbuzování, kterým během zápasů vytvářeli bouřlivou atmosféru, si pochvalovali i samotní hráči.

Fanoušci sledovali čtvrtfinále MS v hokeji mezi Českem a USA i na Staroměstském náměstí v Praze.foto: Právo/Jan Handrejch

Fandí se pochopitelně i v restauracích, barech a na náměstích po celé České republice. Fanoušci tradičně dorazili v hojném počtu i do Prahy na Staroměstské náměstí, kde sleduje zápas s fanoušky i prezident republiky Václav Klaus.

Reklama